Australija se bori s novim žarištima, šalje tisuću vojnika na ulice Melbournea

Screenshot: Sky News Australia

AUSTRALSKA vojska danas je objavila da šalje tisuću svojih pripadnika na ulice Melbournea kako bi spriječila drugi val zaraze u tom novom žarištu koronavirusa. 

Savezna država Victorija bilježi rast broja novozaraženih koronavirusom, s gotovo 150 slučajeva dnevno tijekom proteklog tjedna i sa žarištem u Melbourneu. 

Iako je broj i dalje malen u usporedbi s drugim svjetskim državama, izbijanje zaraze zabrinulo je Australiju koja je počela s ublažavanjem restriktivnih mjera nakon uspješnog suzbijanja virusa. 

Nadzirat će putnike u karanteni i pomagati pri testiranjima

Ministrica obrane Linda Reynolds danas je objavila da će tisuću vojnika biti poslano na ulice Melbournea "u narednim danima". 

Oko 850 vojnika nadzirat će putnike iz inozemstva koji su u karanteni u hotelima, dok će oko dvjesto drugih pružati logističku i medicinsku pomoć na lokacijama za testiranje, dodala je ministrica. 

103 smrtna slučaja

Australska vojska već je na terenu i čuva granice saveznih država koje su zatvorene za posjetitelje, no novi izlazak na ulice tako velikog broja vojnika bez presedana je u krizi koronavirusa. 

Virus se u drugom najvećem australskom gradu proširio u širim obiteljima, hotelu za karantenu inozemnih putnika i u dućanu s odjećom. 

Australija je na 25 milijuna stanovnika zabilježila oko 7,5 tisuća slučajeva zaraze, sa 103 smrtna slučaja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.