Avion EasyJeta se dva puta vraćao zbog pijanih putnika

Foto: Epa

ZRAKOPLOVNA kompanija EasyJet je tijekom svojeg leta iz Velike Britanije za Španjolsku zbog bezobraznog ponašanja putnika dva puta morala vraćati avion na početno mjesto ukrcaja.

Incident su u četvrtak uzrokovale dvije odvojene skupine putnika koje su bile pod utjecajem alkohola, javlja CNN.

"Neki putnici pili su vlastiti alkohol na terminalu prije leta, ali i kasnije u avionu. Policija je morala ukloniti putnike prije nego što se nastavio let prema Alicanteu“, priopćili su iz zrakoplovne kompanije. Let EZY1919 sletio je u Španjolsku 3,5 sata kasnije nego što je bilo određeno.

Britanija razmišlja o promjeni zakona

"Iako su ovakvi incidenti rijetki, mi ih shvaćamo vrlo ozbiljno i ne toleriramo u avionu nasilničko ili prijeteće ponašanje. Naš prioritet su sigurnost i dobrobit putnika te osoblja", poručili su iz EasyJeta.

Velika Britanija nakon porasta broja incidenata s pijanstvima tijekom leta razmatra promjenu pravila koja trenutačno dopuštaju putnicima zračne luke svakodnevnu konzumaciju alkohola.

Podsjetimo, u lipnju prošle godine je Britanka Chloe Haines (26) pokušala otvoriti vrata aviona usred leta. Prije incidenta miješala je alkohol i lijekove, a u veljači je zbog tog postupka osuđena na dvije godine zatvora. Također mora platiti aviokompaniji više od 85.000 funti jer je zbog njenog ponašanja došlo do preusmjeravanja leta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.