Bandić se 1996. razveo zbog otkupa stana?

MILAN BANDIĆ se 1996. godine razveo od svoje supruge Vesne Bandić nakon čega je ona, neopterećena njegovom imovinom, vrlo povoljno kupila stan u Preradovićevoj ulici u središtu Zagreba.

Zakon o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine omogućavao je privilegiran otkup osobama bez riješenog stambenog pitanja, a Bandići su u to vrijeme imali u vlasništvu stan u Bužanovoj ulici u kojem i danas žive.

Kako je takav otkup bilo moguće ostvariti samo do ožujka 1997. godine, interesantan je podatak da se Bandić rastao u ožujku 1996., a da je njegova, tada već bivša supruga, tjedan dana kasnije podnijela zahtjev da po cijeni od 35.760 kuna kupi stan od 38 četvornih metara u Preradovićevoj ulici, saznaje Jutarnji list.

U tom stanu je do svoje smrti 1992. godine živjela njena baka Anka Kolarić, a Vesna Bandić je u zahtjevu za otkup navela kako je ona na toj adresi prijavljena od 1975. godine i kako u tom stanu neprekidno živi punih sedamnaest godina. Njena i Milanova kći Ana Marija  je na toj istoj adresi prijavljena od 1983. 

"Nisam htio da se javnost zamara mojim privatnim životom, ali kad me već pitate, postojale su nesuglasice zbog kojih sam bio odvojen od supruge sedam godina, ali smo se ponovno vjenčali 2003. Ona je tako htjela i ja sam njenu odluku poštivao" - rekao je Bandić novinarima Jutarnjeg lista dodavši:"Da sam htio profitirati, kupio bih stan i prodao ga, a ne bismo i danas otplaćivali rate."

Vesna Bandić je pravo na otkup stana dobila dan nakon predanog zahtjeva, a usprkos razvodu, Bandić je u ime supruge u Poglavarstvu osobno podigao Odluku o priznavanju stanarskog prava. Iz kupoprodajnog ugovora se vidi da je stan kupljen za 37.760 kuna, da je iznos prvog obroka iznosio 3576 kuna, a ostatak je trebao biti plaćen u 240 obroka po 148 kuna mjesečno.

Novinari Jutarnjeg lista razgovarali su sa sedam stanara Bandićevih u Bužanovoj 41 od kojih su obitelji Galović i Đurđević njihovi prvi susjedi. Svi su potvrdili kako Vesna Bandić nije nikad izbivala iz stana duže vrijeme i da ondje, sa suprugom i kćeri, živi već dvadesetak godina, od kada je zgrada sagrađena. Jedini komentar Bandića na to je bio da susjedi mogu svašta pričati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.