Bankarice u Čakovcu oštetile banku za 1.8 milijuna eura

Ilustracija: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Dvije djelatnice banke u Čakovcu od 54 i 50 godina uhićene su i osumnjičene za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju jer su banci sa sjedištem u Zagrebu prouzročile štetu od najmanje 1.800.000 eura, izvijestila je danas Policijska uprava međimurska.

Prema informacijama iz policije, osumnjičene su kao djelatnica banke u Čakovcu, u razdoblju od listopada do prosinca prošle godine, klijentima banke nudile te potom sklapale ugovore o oročenim štednjama uz mjesečnu kamatu od 1 posto, s rokom oročenja od šest mjeseci iako spomenuti način štednje uz kamatu od 1 posto ta banka nije imala kao uslugu.

Završile u pritvoru

Kada su bankarice od klijenata preuzimale novac, predavale su klijentima lažne ugovore o štednji.

"Nakon sklapanja ugovora, takva oročenja nisu evidentirana u službenim evidencijama banke. Osumnjičene su novac s oročenih štednji koristile za razne financijske malverzacije te su time stekle protupravnu imovinsku korist - opisala je PU međimurska počinjenje kaznenih djela.

Na taj su način prouzročile znatnu štetu banci sjedištem u Zagrebu u iznosu od najmanje 1.800.000 eura, dodaju iz policije. Uz kaznenu prijavu podnijetu nadležnom državnom odvjetništvu, osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.