Barišić: Sanaderu sam novac u koferu nosio i kući, a bilo je više od 30 milijuna kuna

BIVŠI HDZ-ov rizničar Mladen Barišić i direktorica Fimi-medije Nevenka Jurak još uvijek iznose svoje iskaze Uskokovim istražiteljima o saznanjima kako se "prao novac" državnih tvrtki i gdje je on na kraju završio.

Hrvatsku najviše zanima hoće li ta istraga dovesti do bivšeg premijera Sanadera. Vjesnik piše kako je u svome iskazu Mladen Barišić izravno optužio Sanadera da je novac iz tvrtke Fimi-media završio baš kod njega.

"U tri i pol godine sam Ivi Sanaderu odnio više od 30 milijuna kuna"

"Ivi Sanaderu sam osobno u koferima u njegovu kuću u Kozarčevoj ulici te u ured u središte stranke u razdoblju od tri i pol godine odnio više od 30 milijuna kuna iz Fimi-medije. Pri isporukama novac nismo ni brojili, a nije ga brojio ni on. Samo je znao reći da novca treba i da probam nabaviti što više. Pravdao je zahtjeve raznim razlozima te mi rekao da se ne brinem, da on zna što će s novcem", sažetak je onoga što je Mladen Barišić rekao istražiteljima u Uskoku, piše Vjesnik.

Već je ranije u medije došla informacija kako je Barišić novac u torbama nosio u HDZ-ovu stranačku središnjicu, a da ga je preuzeo tajnik HDZ-a Branko Bačić. Nakon toga taj je novac završio kod glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Prema informacijama koje kruže, Bačić je od Barišića primio oko četiri milijuna kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.