Batarelo: I silovane žene moraju roditi

Foto: Index

U 12 DJEČJIH kolica pripadnici udruge Vigilare i njihovi prolife pobornici predali su potpredsjedniku Sabora Željku Reineru 168 tisuća potpisa kojima traže potpunu zabranu pobačaja u Hrvatskoj. Ne nazivaju to, naravno, zabranom pobačaja već se služe sintagmom “zaštita svakog života”. No svodi se na isto.

>> Katolički fanatici predali potpise za zabranu abortusa, Batarelo napao novog ustavnog suca

Koliko daleko žele ići u svojoj želji za zabranom abortusa najbolje govori izjava Vice Vincenta Johna Batarela iz udruge Vigilare. Po njemu ni silovane žene ne bi smjele imati pravo pobaciti silovanjem začeti plod.

Protiv pobačaja i Istanbulske konvencije

“To dijete se ima pravo roditi, svako dijete. Tko smo mi da odlučujemo koje bi se dijete trebalo roditi? Zašto bi dijete bilo kažnjeno zbog zločina koji se dogodio? Znanstveno je dokazano da silovane žene imaju manji postotak pobačaja”, iz prsta je Batarelo isisao podatak.

12 kolica uvezli su katolički ekstremisti u sabor kao simboličan podsjetnik na to da se svakog dana u Hrvatskoj u prosjeku obavi 12 pobačaja. Njihov cilj nije samo zabrana pobačaja, nego i odbacivanje Istanbulske konvencije. Tvrde da se njome promiče rodna ideologija, da se brišu razlike između spolova.

Dosta mu je laži i demagogije

"Djeca su naša budućnost, budućnost svih nas okupljenih i budućnost domovine Hrvatske. Danas ovdje dižemo glas za njih i njihova prava, prvenstveno za one najmanje koje je najlakše zanemariti i zaboraviti i koji nemaju svoj glas, za nerođene. 168.561 građanin naše Hrvatske potpisao je nacionalnu peticiju za život", kazao je predsjednik udruge Vigilare Vice Batarelo.

"Dosta nam je sofističkih izmišljotina, demagogija i naposljetku gnjusnih laži, primjerice - da ne znamo kad život počinje, da su to samo nakupine stanica i da je ovo samo žensko pitanje i najnovije, da je dijete osoba tek kad se rodi. Dosta nam je onih koji relativiziraju sve i smatraju da su pozvani odlučiti tko hoće, a tko neće dobiti priliku na život. Sad, danas, ovdje, zakonski po kratkom postupku presuđuju nerođenima, sutra će teško oboljelima, a nitko ne zna tko će biti sljedeći", dodao je Batarelo.

Ne mogu bez komunizma

“To je zlo, to je gnjusni zločin”, ustvrdio je na skupu don Damir Stojić, studentski kapelan, a Vice Vincent John Batarelo nije propustio napomenuti da je pravo na pobačaj proisteklo iz komunizma.

Dodao je kako je abortus u komunističkoj Hrvatskoj ozakonjen 1978. godine. "Sadašnja generacija to može promijeniti jer živi u demokratskoj Hrvatskoj. Zato smo danas ovdje, da u ime nekoliko desetaka tisuća hrvatskih obitelji kažemo da abortusu u Hrvatskoj više nema mjesta. Peticijom tražimo i konkretniju pomoć Vlade trudnicama", kazao je Batarelo i pozvao premijera Plenkovića da ne ratificira Istanbulsku konvenciju.

Na skupu se okupilo dvjestotinjak pripadnika udruge Vigilare, GROZD-a i sličnih koji godinama ženama žele oduzeti pravo da odlučuju o tome hoće li roditi ili neće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.