BBC otkazao intervju Borisu Johnsonu. Voditeljica: Slučajno sam mu poslala pitanja

Foto: EPA

BBC je otkazao intervju s bivšim britanskim premijerom Borisom Johnsonom nakon što mu je jedna od njegovih najpoznatijih voditeljica slučajno poslala bilješke koje je pripremila za pitanja.

Laura Kuenssberg, bivša BBC-jeva politička urednica, a sada voditeljica nedjeljnih jutarnjih vijesti, rekla je da je pogreškom poslala Johnsonu bilješke "u poruci koja je bila namijenjena njezinu timu", pa je intervju morao biti otkazan.

"To je jako frustrirajuće, nema smisla tvrditi da je bilo što drugo nego neugodno i razočaravajuće jer ima mnogo važnih pitanja koja se može postaviti", objavila je na platformi X, bivšem Twitteru. "Ali ostavimo li sram postrani, iskrenost je najbolje rješenje", dodala je.

To mu je trebao biti prvi veliki intervju za promociju memoara

Intervju je trebao biti objavljen u četvrtak navečer i oglašavan je kao Johnsonov prvi veliki televizijski intervju kojim će promovirati svoje memoare. Očekivalo se da će govoriti o vladinu pristupu pandemiji covida i stranama koje su pridonijele kraju njegova premijerskog mandata.

Johnson je bio premijer od 2019. do 2022. Memoari "Unleashed" izlaze mu 10. listopada.

Glasnogovornik BBC-ja rekao je da održavanje intervjua zbog te pogreške nije moguće i da je dogovoreno s Johnsonovim timom da ga se otkaže.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.