Bebić: Mediji iskrivljuju istinu oko kupnje mog stana, a zaposlenje Medaka mi nije uspjelo

PREDSJEDNIK Hrvatskoga sabora Luka Bebić reagirao je na napise u medijima koji "analiziraju temu njegove prodaje stana i navodnog poticanja nepotizma". Kaže kako je riječ o podmetanju uoči predstojećih lokalnih izbora. Bebićevo očitovanje prenosimo u cijelosti.

"Dana 30. rujna 2008. godine sam obavijestio javnost da namjeravam preseliti u iznajmljeni stan na adresi Ružičnjak 19 u Zagrebu, a potom (ako prodam stan u Petrinjskoj 31) i kupiti navedeni stan. Nakon četiri mjeseca (kako sam najavio), 30. siječnja 2009. godine, sam obavijestio javnost da sam zaključio kupoprodajni ugovor o kupnji stana u iznosu od 460 tisuća eura, s time da ću iznos od 310 tisuća eura platiti od prodanog stana u Petrinjskoj, 120 tisuća eura iz bankovnog kredita (kćerka Asja) i 30 tisuća eura iz obiteljskih sredstava", navodi Bebić.

"Uslijedili su različiti napisi u novinama i TV prilozi kojim se uglavnom nastojalo nepotpunim i pogrešnim podacima iskarikirati stvarna istina oko kupnje stana. Mogu reći da su koncem svibnja, koncem srpnja i u kolovozu 2008. napravljene tri neovisne stručne procjene vrijednosti stana u Petrinjskoj 31, kako bi imao što objektivniju sliku tržišne vrijednosti kod prodaje stana (prva procjena 365 tisuća eura, druga 340 tisuća eura i treća 344 tisuće eura ili u prosjeku 350 tisuća eura). Koncem 2008. godine došlo je do izvjesnog pada cijena tako da sam konačno stan prodao za 310 tisuća eura. Stan je kupila tvrtka Obšivač d.d. iz Metkovića dana 18. prosinca 2008. godine", stoji u očitovanju predsjednika Hrvatskog sabora.

"Konačni ugovor o kupnji stana Ružičnjak sklopio sam 31. prosinca 2008. godine, a 29. siječnja 2009. ugovor o cesiji kojim se Obšivač d.d. obvezuje izravno uplatiti 310 tisuća eura prodavatelju stana Ružičnjak. Preostalih 150 tisuća eura su već uplaćeni u prosincu 2008. godine", dodaje Bebić.

Bebić o zaposlenju Medaka u HŽ-u: Sam novinar je napisao da moja intervencija nije uspjela

"U međuvremenu su uslijedili daljnji napisi u medijima o kupnji stana ali i napisi o mojoj intervenciji za zaposlenje Ivana Medaka kao člana Uprave HŽ-a. Sam novinar je napisao da moja intervencija nije uspjela (iako se radi o magistru znanosti i hrvatskome branitelju), već je zaposlen po preporuci sindikata na drugo radno mjesto", kaže Luka Bebić.

"Dalje se zlonamjerno špekulira o pogodovanju tvrtki Obšivač d.d. i meni zbog navodne preplaćene cijene stana u Petrinjskoj što je apsurd obzirom na tri neovisne procjene vrijednosti stana. Već ranije Obšivač je pokazao interes za kupnju mog stana, a ja sam kada sam odlučio prodati u ljeto 2008. godine, zatražio od tri neovisne procjeniteljske kuće procjenu vrijednosti stana. Svi ovi napisi na temelju djelomičnih i iskrivljenih činjenica sračunati su na moju diskreditaciju a vezani su za predstojeće lokalne izbore (naročito u Metkoviću), a vjerojatno i na moje nedavne kritike nekih medija koje po mom mišljenju namjerno i neodmjereno diskreditiraju rad Hrvatskoga sabora", navodi predsjednik Hrvatskog sabora.

"Više se ne namjeravam javljati sa sličnim napisima i komentarima"

"Molim medije da ovo moje očitovanje objave u cijelosti, budući da se više ne namjeravam javljati sa sličnim napisima i komentarima u svezi s gore navedenim predmetima. Sve ovo molim iz razloga kako bi se otklonile neutemeljene i zlonamjerne interpretacije na temelju nepotpunih i istrgnutih citata, čemu sam na žalost bio izložen proteklih mjeseci. Sve to ne mogu tumačiti drugačije nego u kontekstu predstojećih izbora", poručuje na kraju Bebić.

I.M.
Foto: Nenad Dugi/Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.