Benčić HDZ-ovcu: Znate li što ste upravo rekli o Milanoviću?

HDZ nastavlja s jako ozbiljnim optužbama na račun predsjednika Zorana Milanovića. 

HDZ-ovac: Postoje vrlo jasne indicije da Milanovićevu kampanju financiraju Rusi

Danas ih je na HTV-u ponovio HDZ-ov gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković. Kazao je da postoje "vrlo jasne indicije da kampanju predsjednika Zorana Milanovića financira Rusija, odnosno ruski kapital".

"Sve ono što on radi posljednjih mjeseci i godina je zalaganje za politiku agresije prema Ukrajini", rekao je.

"Jasno je da postoje indicije i da postupci predsjednika Milanovića ukazuju na to. Predsjednik Milanović od trenutka agresije se ponaša kao ruski oficir u RH. Vrlo jasno je u javnom prostoru iznosio neistine kako ovom posljednjom misijom šaljemo naše vojnike u Ukrajinu, a znao je da to nije istina", dodao je.

Benčić: To su vrlo ozbiljne optužbe, nadam se da ste svjesni što ste rekli. Tražit ću izvješće na Odboru za nacionalnu sigurnost

"To su vrlo ozbiljne optužbe. Kada bi postojala institucija koja bi bila financirana od bilo kakve sile, a pogotovo Rusije, mi bi imali ozbiljan sigurnosni problem. Nadam se da ste svjesni što ste upravo rekli. Na temelju ovog ću tražiti izvješće na Odboru za nacionalnu sigurnost da vidimo postoje li u Hrvatskoj političari koje financira ruski kapital", odgovorila je Benčić.

Franković je danas zapravo ponovio teze koje su jučer već plasirali HDZ-ov ministar Gordan Grlić Radman i predsjednik HDZ-a i vlade Andrej Plenković. 

I Grlić Radman i Plenković optužili Milanovića da ga financiraju Rusi

"Njegovi proruski stavovi su vrlo jasni", tvrdi Radman i dodaje da su Milanovićevu predsjedničku kampanju "vjerojatno financirali neki ruski izvori, s obzirom na njegovo ponašanje. Oporba možda ne dijeli iste informacije pa su na neki način htjeli ekskulpirati njegove proruske stavove dovodeći ga u Dubrovnik kako bi pokazao... ne znamo što bi pokazao", rekao je Grlić Radman.

I premijer Andrej Plenković jučer je optužio Milanovića da ga Rusi "koriste da širi njihovu propagandu, što su shvatili svi u Europi i svijetu, te je preostalo da to shvati i dio hrvatske političke i medijske scene, oni koji su se ranije usprotivili i sudjelovanju hrvatske vojske u misiji potpore Ukrajini". 

Plenković je izjavio da je "tragično što dio Hrvata ima takav stav zbog Milanovićeve dezinformacijske kampanje koju možda financiraju Rusi". 

Milanović odgovorio snimkom Grlića Radmana

Milanović je sinoć na optužbe odgovorio objavom snimke na kojoj Radman tepa Lavrovu.

Predsjednik je na Facebooku i objavio snimku govora Grlića Radmana prilikom posjeta ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova Hrvatskoj 2020. godine. 

"Dame i gospodo, Plenkovićev 'fantastični, briljantni, veliki umotvorni' ministar", napisao je Milanović uz snimku na kojoj se čuje Radman kako govori:

"Naš susret smo počeli s jednom knjigom pjesama i otkrio sam jednu toplu dušu, poetsku, Sergeja, pa sam čitao na ruskom poeziju koju je pisao Sergej Lavrov, uz to što je diplomat, on je i pjesnik." 

Dame i gospodo, Plenkovićev "fantastični, briljantni, veliki umotvorni" ministar. 👏

Posted by Zoran Milanović on Friday 11 October 2024
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.