Berlinske vlasti: Palestinski prosvjednici koriste djecu i mlade za širenje mržnje

Foto: EPA

Berlinske vlasti optužile su prosvjednike na propalestinskim skupovima u gradu da sve više koriste djecu i mlade za širenje mržnje.

"Maloljetnici se sve češće zlorabe za skandiranje na prosvjedima i masovno huškanje ljudi", rekla je pokrajinska ministrica unutarnjih poslova Iris Spranger odboru berlinskih zastupnika zabrinutih zbog ekstremizma i drugih sigurnosnih prijetnji.

"Oni koji žele širiti mržnju i huškati ih namjerno koriste", rekla je.

"Prosvjednici ne smiju djelovati s mržnjom"

Spranger je priznala da slike iz izraelske vojne ofenzive u Pojasu Gaze uznemiruju ljude, ali je rekla da prosvjednici ne smiju djelovati s mržnjom. Navela je da neki prosvjednici namjerno dovode u pitanje vladavinu prava.

"Djeca i tinejdžeri ne bi smjeli prisustvovati prosvjedima bez pratnje odraslih, a kamoli uzvikivati ​​uvredljive slogane. To je ono što se trenutno događa, ne samo ovdje već i u drugim zemljama", dodala je.

Šef policije: Opet su djeca bila na prosvjedima, provocirala su

Šef berlinske policije Roman Seifert rekao je da je policija u petak ponovno identificirala djecu na prosvjedima "koja su uzvikivala parole i provocirala".

Protiv roditelja je pokrenuta istraga zbog sumnje na to da su prekršili svoju dužnost skrbi za djecu, rekao je.

Danas, na godišnjicu smrtonosnog napada na Izrael koji je predvodila palestinska radikalna islamistička skupina Hamas, policija je priopćila da se ponovno očekuje više od tisuću prosvjednika u berlinskoj četvrti Neukölln, koja je središte propalestinskog aktivizma u gradu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.