Beroš sazvao presicu o Matijanićevoj smrti. Obitelji nije ništa javio

Foto: Robert Anić (Pixsell), Osobni album

MINISTARSTVO zdravstva najavilo je za danas u 16 sati konferenciju za novinare na kojoj će iznijeti nalaz zdravstvene inspekcije i zaključak stručnog povjerenstva o slučaju preminulog kolege novinara Vladimira Matijanića. Ministarstvo, iako je to najavilo, o tim nalazima nije obavijestilo obitelj pokojnog Matijanića. No krenimo redom. 

>> Dva tjedna od Matijanićeve smrti umjesto odgovora imamo laži i zataškavanje

Resorni ministar Vili Beroš dan nakon smrti kolege Matijanića najavio je kako će poslati zdravstvenu inspekciju u KBC Split i Zavod za hitnu medicinu u Splitu te rekao da Ministarstvo zdravstva istražuje okolnosti smrti Vladimira Matijanića. Tada je najavio i formiranje stručnog povjerenstva.  

Nadzor nad HDZ-ovcima

Izvide odnosno nadzor obavljali su neimenovani zdravstveni inspektori i viši zdravstveni inspektori, a Ministarstvo zdravstva nije htjelo objaviti imena članova stručnog povjerenstva niti onih koji su provodili izvide. 

"Do konačnog donošenja stručnog mišljenja i završetka inspekcijskog nadzora nismo u mogućnosti ustupiti imena članova i stručnjaka koji sudjeluju u istima s ciljem nesmetanog i objektivnog utvrđivanja svih činjenica", stajalo je u odgovoru Ministarstva zdravstva. 

Izvidi su se provodili nad ravnateljem KBC-a Split Julijem Meštrovićem, inače bliskim HDZ-u, koji je bio nesuđeni kandidat te stranke za gradonačelnika Splita. Pod nadzorom je bio i Leo Luetić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu u Splitu, inače dugogodišnji član HDZ-a.

Beroševo povjerenstvo nije se proslavilo

Podsjetimo kako je Beroševo ministarstvo svojedobno istraživalo sumnjive smrti starijih osoba iz Doma za starije i nemoćne osobe u splitskoj Vukovarskoj ulici, koje su preminule od covida ili s covidom. Naime, sumnjalo se na nesavjesno liječenje u Domu koji je vodio Ivan Škaričić, profesor povijesti, bivši omiški gradonačelnik i, dakako, član HDZ-a.

Beroševo povjerenstvo tada je utvrdilo da je za smrti kriv - covid. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.