KORONAVIRUS

Beroš spominje ilegalne kafiće u Dalmaciji. Policija kaže da zadnja 3 dana toga nema

Foto: Pool/FaH

PREMDA je ministar zdravstva Vili Beroš na današnjoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite kazao kako se u Zadru, Šibeniku i Splitu mladi okupljaju u kafićima, "poglavito sa zatamnjenim staklima, piju pića i zabavljaju se", informacije iz splitske policije ne potvrđuju njegove riječi.

U zadnja tri dana policija nije zabilježila kršenje odluke

"U posljednja tri dana na području PU splitsko-dalmatinske nismo zabilježili kršenje Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja koja je stupila na snagu 19. ožujka 2020. Od dana stupanja na snagu Odluke na području PU splitsko-dalmatinske utvrdili smo 30 događaja kršenja navedene Odluke od čega se u 14 slučajeva radilo o ugostiteljskim objektima", poručili su iz splitske policije u odgovoru na upit Indexa.

Najveći broj kršenja u prva dva dana

"Najveći broj kršenja evidentirali smo prva dva dana 19. i 20. ožujka (9 ugostiteljskih objekata i 8 automat klubova), a nakon 20. ožujka do danas evidentirano je svega pet događaja kada je utvrđeno kršenje navedene Odluke radom ugostiteljskih objekata i to na području čitave PU splitsko-dalmatinske. Nakon izdanog usmenog upozorenja policajaca svi objekti bi prestali s radom, a o svemu utvrđenom obaviješten je Državni inspektorat kako bi bio u mogućnosti poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti", poručuju iz splitske policije.

Vucin video - prvoaprilska šala

Neslužbeno smo doznali da su se pozabavili i s videom ovih dana popularnim na društvenim mrežama, u kojem Siniša Vuco u društvu dvojice muškaraca čija se lica ne vide, tvrdi da sjedi u ilegalnom lokalu, jer "kad imate pare možete sve". Policajci vele da su "poduzeli sve radnje" po pitanju videa i doznali da je snimljen kao prvoaprilska šala prije stupanja na snagu zabrane rada kafića.

>> Vuco policiji nakon snimke iz "ilegalnog lokala": Bila je to prvoaprilska šala

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.