Beroš: Veledrogerije danas nastavljaju isporuku lijekova bolnicama

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

MINISTAR zdravstva Vili Beroš je na konferenciji Nacionalnog stožera rekao da se nastavlja isporuka lijekova bolnicama, ali to ne znači da je problem riješen.

"Zdravlje građana je imperativ ove vlade. Nedavno smo uplatili 900 milijuna kuna, to je jasan signal ove vlade da smo spremni napraviti sve. Razgovori nisu završeni, i danas je sastanak, sljedeći tjedan je sastanak s veledrogerijama. Svi smo svjesni situacije. Predstavnici veledrogerija su me obavijestili da će danas normalizirati opskrbu lijekovima bolnicama. Ali to ne znači da je problem riješen", kazao je Beroš.

"Napravili smo sve da građani ne ostaju bez lijekova"

"Ne možemo računati da će netko popustiti pritisku, to nije bio naš stav. Razgovarali smo i pokušavali na sve načine pronaći rješenje. Našli smo način direktne naplate određenih lijekova, što omogućava isporuku istih. Napravili smo sve da naši građani ne ostaju bez lijekova. Ovakva situacija je naslijeđena, traje desetljećima, to je jasno", kaže Beroš.

"Napravit ćemo sve da se ovo ne ponavlja. Nisam siguran da ćemo pronaći rješenje, ali ova vlada je apsolutno orijentirana prema zdravlju građana", zaključio je.

Podsjetimo, veledrogerije su dijelu bolnica ili ograničile ili potpuno prekinule isporuku lijekova. 

Zbog toga su bolnice u sve većem problemu, a neke od njih imaju zalihu lijekova za još tek nekoliko dana. 

U još su većem problemu pacijenti, i to oni najteži, koji već ostaju bez lijekova. Prvi su na udaru onkološki pacijenti od kojih neki nisu mogli dobiti svoje lijekove.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.