Biciklist napao vozača kroz prozor auta u Splitu. Uhvatio ga za vrat i udarao šakama

Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

U utorak je u Splitu došlo do sukoba u prometu. Biciklist je smatrao da je ponašanje vozača osobnog automobila dovelo do ugroze njegove sigurnosti u prometu pa ga je fizički i verbalno napao.

"Utvrđeno je da je biciklist na naročito drzak i nepristojan način narušavao javni red i mir, tako da je zbog nesuglasica u prometu došao do vozača osobnog vozila, kroz otvoreni prozor vozačevih vrata fizički napao uhvativši ga rukama za vrat te ga više puta udarao šakama po glavi i tijelu", objavila je PU splitsko-dalmatinska.

Nakon dovršenog istraživanja odveden je na općinski prekršajni sud.

Vozaču auta ukinuta vozačka

Policija navodi da je vozač automobila do sada više puta prekršajno sankcioniran, a posljednji put u srpnju 2024.

"Utvrđeno je da je upravljao osobnim vozilom nakon što mu je rješenjem ukinuta i oduzeta vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih bodova na vrijeme od dvije godine, s trajanjem do 13. 9. 2026. godine, a prije ponovnog stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Nakon dovršenog istraživanja odveden je na općinski prekršajni sud.

Sud je presudio da je kriv, osudio ga na kaznu zatvora od 30 dana uz primjenu uvjetne osude na šest mjeseci, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca", priopćeno je iz PU splitsko-dalmatinske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.