Biden i Scholz: Raspoređivanje nuklearnog oružja imalo bi posljedice za Rusiju

Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Joe Biden i njemački kancelar Olaf Scholz ponovno su osudili rusku aneksiju četiriju ukrajinskih regija, kao i nuklearne prijetnje iz Moskve. Dvojica lidera izjavila su da su nedavne nuklearne prijetnje iz Rusije "neodgovorne", prenio je glasnogovornik njemačke vlade Steffen Hebestreit.

Složili su se da bi raspoređivanje nuklearnog oružja imalo "iznimno ozbiljne posljedice za Rusiju". Prema Bijeloj kući, naglasili su da će nastaviti sa sigurnosnom i ekonomskom pomoći Ukrajini te da drže Rusiju odgovornom za "brutalne akcije" u Ukrajini.

Rusija je nedavno anektirala četiri ukrajinske regije, što je potez kojim se krši međunarodno pravo, a Putin je rekao da će Moskva smatrati svaki ukrajinski napad na ta područja napadom na samu Rusiju i iskoristiti sva sredstva da ih obrani.

Korištenje nuklearnog oružja imalo bi ozbilje posljedice

Washington upozorava Moskvu da bi korištenje nuklearnog oruža imalo ozbiljne posljedice. Bijela kuća nije javno rekla što to točno znači. Scholz i Biden u telefonskom razgovoru govorili su i o predstojećim sastancima skupina G7 i G20 gdje će ruska invazija biti visoko na dnevnom redu, objavila je njemačka vlada.

Tema je bila i nedavna očita sabotaža plinovoda Sjeverni tok. Ciljani prekidi rada ključne infrastrukture su neprihvatljivi i rezultirat će jedinstvenim odgovorom, poručili su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.