Bidenov liječnik: Gotovo da više nema simptome korone

Foto: FaH

AMERIČKI predsjednik Joe Biden gotovo da više nema simptome covid-19 otkako je prošli tjedan bio pozitivan na testu, objavio je njegov liječnik. "U ovom trenutku simptomi su začepljenost nosa i minimalna grlobolja", rekao je Bidenov liječnik Kevin O'Connor, navodi se u priopćenju iz Bijele kuće.

Za vikend su popustili bolovi u tijelu i kašalj, a predsjednik nije imao teškoća s disanjem, rekao je liječnik. Ponovio je da su pluća predsjednika Bidena u redu i da dobro reagira na propisanu terapiju. Biden je u četvrtak bio pozitivan na covid-19.

Bijela kuća nastojala je pokazati da bolest nije umanjila predsjednikovu radnu sposobnost. U četvrtak je objavila videosnimku na kojoj predsjednik uvjerava Amerikance da se osjeća dobro, a u petak je održao virtualni sastanak s osobljem iz Bijele kuće.

Za vikend predsjednik nije imao planiranih javnih događaja, a putovanja u prvom dijelu ovog tjedna otkazana su. Kasnije u ponedjeljak Biden će virtualno razgovarati s direktorima tvrtki u sklopu nastojanja Bijele kuće da se u Sjedinjenim Državama ojača industrija poluvodiča.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.