Panika među demokratima: Trebamo nominirati nekog drugog prije nego što bude prekasno

Foto: Profimeda

Joe Biden se nadao da će na prvom sučeljavanju u predsjedničkoj utrci 2024. godine smiriti zabrinutosti oko svoje dobi i mentalne sposobnosti. Umjesto toga, njegovo 90-minutno izlaganje dodatno ih je potpirilo.

Evo nekih reakcija demokrata:

Maria Shriver, bivša prva dama Kalifornije i nećakinja Johna F. Kennedyja, kaže da je, iako voli Bidena, sučeljavanje bilo srceparajuće te je u Demokratskoj stranci zavladala panika.

"Sučeljavanje je bilo potpuno predvidljivo. Biden je imao vrlo niske ciljeve za sučeljavanje i nije uspio ni to postići", kaže Julián Castro, bivši gradonačelnik San Antonija i član kabineta predsjednika Baracka Obame.

"Trebali bismo nominirati nekog drugog"

Andrew Yang, koji se natjecao protiv Bidena na demokratskim primarnim izborima 2020., bio je jasniji, rekavši: "Demokrati bi trebali nominirati nekog drugog - prije nego što bude prekasno."

Govoreći za New York Times, neimenovani veteran demokrata kaže da će se predsjednik suočiti sa sve većim pozivima za povlačenjem: "Joea su demokrati poštovali. Sad je to ishlapjelo."

No, neki demokrati, poput Bidenove potpredsjednice Kamale Harris, ostali su optimistični. "Da, početak je bio mlak, ali je kraj bio moćan", rekla je Harris na CNN-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.