Bikeri će plaćati 40 posto manju cestarinu

CIJENA cestarine za motocikle, motorne tricikle i četverocikle biti će 40 posto manja od dosadašnje, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlada je dala suglasnost Hrvatskima autocestama o smanjenju cestarina za motocikle, motorne tricikle i četverocikle čime se uvodi nova skupina vozila.

Dakle, svi bikeri sada će moći slobodnije putovati te se neće kategorizirati u prvoj skupini vozila u kojoj su trenutno "vozila s dvije osovine visine do 1,30 m mjereno kod prve osovine, osim kombi vozila". Autocesta od Zagreba do Šestanovca za prvu skupinu vozila stoji 416 kuna što će za motocikle, motorne tricikle i četverocikle biti jeftinije 40 posto.

Osim toga, Vlada je na zatvorenom dijelu današnje sjednice prihvatila  i Izvješće o realizaciji Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2008. godini. Također, Vlada je dala suglasnost Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi za preuzimanje obveza na teret sredstava za decentralizirane funkcije Krapinsko-zagorske županije, u razdoblju od 2009. do 2018. godine, za dovršetak gradnje nova građevine Opće bolnice Zabok, na lokaciji Bračak.

Nadalje, Vlada je uputila Hrvatskom saboru svoje mišljenje na prijedlog koji se odnose na izmjene i dopune Zakona o doprinosima, Zakona o porezu na dobit te Zakona o porezu na dodanu vrijednost, kao i na Prijedlog zakona o pogrebničkoj djelatnosti te Godišnje izvješće o državnim potporama za 2007. godinu.

V.M.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.