Bivša Plenkovićeva ministrica o Primorcu: Bila sam odlikašica, ali odbila sam Partiju

Foto: Index, screenshot N1

KANDIDAT za predsjednika Republike Hrvatske Dragan Primorac bio je član Saveza komunista Hrvatske, doznao je Index

Primorac je to prokomentirao za Index:

"To je kao da me pitate jesam li rođen u bivšoj državi. Isto tako je činjenica da su baš svi u omladinu primani s 14 godina. Najbolji učenici, a među njima sam bio tijekom cijelog školovanja, automatski su predlagani i za članstvo u tada jedinoj stranci. Tako je bilo i u mojem slučaju. I to je sve o ovoj temi iako sam je tijekom svoje političke karijere višekratno pojasnio", rekao je Primorac.

Dodao je da su sve ostalo konstrukcije i još jedan pokušaj neuljuđenih udaraca onih koji nemaju nikakav argument za fer i poštenu političku utakmicu. 

Divjak: Gotovo smo vršnjaci i stvarno nije bilo tako

Bivša ministrica znanosti i obrazovanja u Plenkovićevoj vladi, Blaženka Divjak komentirala je u objavi na Facebooku njegove izjave:

"Čitam i ne vjerujem. Predsjednički kandidat HDZ-a se brani da je u SFRJ bio član Saveza komunista jer je bio jako dobar učenik i student pa je to išlo automatski da su ga primili u Partiju", napisala je pa nastavila:

"Mi smo gotovo vršnjaci i stvarno nije bilo tako. Uvijek sam bila među najboljima, ali kad su me pitali da uđem u Partiju odbila sam. Nikakav automatizam. Naravno, neki su ulazili u Partiju i u mojoj generaciji, rjeđe iz uvjerenja (iako je bilo i takvih), češće jer je to donosilo neke privilegije. Iako je to danas irelevantno je li netko 1982. ušao u Partiju, bez veze je izvrtati činjenice", zaključila je Divjak.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.