Bivša ruska agentica: Zapad podržava ukrajinske napade, provocira i "bocka medvjeda"

Foto: EPA

Ruska zastupnica i bivša agentica Marija Butina rekla je danas da je Zapad umiješan u ukrajinski upad na ruski teritorij i da time provocira Rusiju u opasnoj eskalaciji.

Sjedinjene Države i drugi zapadni podupiratelji Ukrajine zanijekali su da su bili unaprijed obaviješteni o ukrajinskom napadu i prodorima posljednjih dana u ruskoj regiji Kursk.

Butina: Zapad je umiješan u ruske napade

"Naravno da su umiješani", rekla je Butina za Reuters na pitanje je li u to umiješan Zapad. "Kada sam studirala u Sjedinjenim Državama, glavno pravilo je bilo: 'Ne bockaj ruskog medvjeda.' Što Zapad radi danas? Upravo to", rekla je. Ruski medvjed inače je jedan od zaštitnih znakova Rusije i simbol ruske veličine i moći.

Butina, koja je provela 15 mjeseci u američkom zatvoru jer je djelovala kao neregistrirana ruska agentica, a sada je zastupnica vladajuće stranke Jedinstvena Rusija, rekla je da je napad na Rusiju čin "međunarodnog terorizma" jer je napadnuta civilna infrastruktura.

"Oni pokušavaju poboljšati svoj ugled prolijevanjem krvi koristeći vojnu silu i terorizam, to nije način na koji se pregovara", rekla je Butina.

"Naš odgovor trebao bi biti na vojnom polju, što znači danas istjerati ukrajinske snage i prebaciti odgovornost na one koji su stvarno odgovorni za forsiranje i eskalaciju ovog sukoba, a to je Zapad", kazala je Butina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.