Bivši članovi NO Ine ne žele komentirati pljačku. Grozdanić: Tema je prebolna

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

GOLEMA pljačka dogodila se u naftnoj kompaniji INA-i. Jedan od direktora sudjelovao je u prodaji plina kompaniji svog prijatelja ispod svake cijene, a ovaj je plin dalje prodavao po tržišnoj cijeni. Tako je INA oštećena za, prema sadašnjim procjenama, oko milijardu kuna. N1 Televizija je za komentar pitala nekoliko stručnjaka koji su tijekom karijere na ovaj ili onaj način bili povezani s INA-om.

Damir Vanđelić, nekadašnji član Nadzornog odbora INA-e, na pozive nije odgovorio.

Profesor korporativnog prava na Pravnom fakultetu u Zagrebu Siniša Petrović također je sjedio u Nadzornom odboru INA-e.

"O Bože, tamo sam bio prije 10 godina. O INA-i nikad ništa", rekao je.

I energetski stručnjak Igor Grozdanić dio svog radnog vijeka, desetak godina, proveo je radeći u INA-i. Rekao je tek kako je istovremeno i iznenađen i nije iznenađen otkrićem posljednje afere u toj tvrtki te da mu je tema "prebolna" za daljnje komentiranje.

Bivši ministar gospodarstva Davor Štern, koji je nekada bio i glavni direktor INA-e, kaže kako je vrijeme da se situacija konačno raščisti, ali ne smatra da je odgovoran aktualni ministar Davor Filipović.

Bivši ministar gospodarstva Tomislav Ćorić na upit je odgovorio da nema komentara. "Nemam komentara. Želim vam ugodno nedjeljno poslijepodne! tć", napisao je Ćorić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.