Marić: Vidjet ćemo hoće li ministar Primorac imati snage uvesti porez na nekretnine

Screenshot: Dnevnik Nove TV

Bivši ministar financija Zdravko Marić je tijekom gostovanja u Dnevniku Nove TV govorio o tome vraća li se u politiku. 

"Otišao sam ne da bih se vratio. Tako da u ovom trenutku i u dogledno vrijeme ne razmišljam o tome. Smatram da nisam donio pogrešnu odluku jer uvijek stojim iza onoga što odlučim.

Volio sam to što sam radio i uživao u tome. No, kao što sam kazao na oproštajnoj konferenciji, ispunio sam svoje prioritete i ciljeve te krenuo u drugom smjeru", rekao je Marić.

"Više novca ima u privatnom biznisu"

Marić kaže da u odnosu na politiku više novca ima u privatnom biznisu.

"Sad sam poduzetnik. Bavim se poslovnim savjetovanjem. Ako neka tvrtka kupuje drugu tvrtku, prodaja svojih udjela, pronalazak strateškog ili financijskog partnera... Dosta lijep i lukrativan posao", kazao je Marić za Dnevnik Nove TV.

Bivši ministar je dodao da sada bolje vidi neke anomalije kada se radi o birokraciji ili parafiskalnim nametima. "Zato sam se uvijek zalagao za rasterećenje - administrativno i financijsko", komentirao je.

"Podržavam što se ide na povećanje plaća ministara"

Novinarka je konstatirala da iz vlade stalno poručuju da živimo bolje.

"Pokazatelji pokazuju da je tako. Mogu se složiti s time. Velika je razlika kad pogledamo godine unazad, ali naravno da svi očekujemo da živimo još bolje. Plaće su porasle, ali utjecalo je i povećanje primanja državnim službenicima. Povećanje standarda je ultimativni cilj svake vlasti", rekao je Marić.

Marić je ispričao da ga je, dok je bio na čelu Ministarstva financija, uvijek smetalo što nije postojao nikakav alat za nagrađivanje ljudi, pogotovo onih koji jako dobro rade, ili penaliziranje onih loših.

"Podržavam to što se ide na povećanje plaća ministara. Dugo godina, od onog razdvajanja te osnovice 2011. godine, imamo zaista apsurdnu situaciju", kazao je.

"Vidjet ćemo hoće li ministar Primorac imati snage da uvede porez na nekretnine"

Marić je komentirao je li vrijeme za uvođenje poreza na nekretnine.

"Ja sam ga i predložio, bio je izglasan u saboru, no povučen je na kraju. Proračunska pozicija sad je zadovoljavajuća i nama u tom smislu kao takav ne treba. Ali on bi mogao doprinijeti većoj pravednosti u raspodijeli poreznog tereta.

Vidjet ćemo kakav će prijedlog doći. Tad smo predlagali neku laganu verziju. Vidjet ćemo hoće li ministar Marko Primorac imati snage da ga uvede. Mislim da on radi jako dobro", rekao je Marić gostujući u Dnevniku Nove TV.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.