Bivši Trumpov odvjetnik mora dvjema ženama predati penthouse, Mercedes, satove...

Foto: EPA

Rudyju Giulianiju, bivšem njujorškom gradonačelniku i odvjetniku Donalda Trumpa, sud je naredio da preda svoj penthouse na Manhattanu i druge luksuzne predmete dvjema bivšim službenicama izbornog povjerenstva koje je oklevetao nakon predsjedničkih izbora 2020.

Prema presudi saveznog suda u New Yorku, Giuliani im mora predati i svoju zbirku satova te Mercedes koji je nekoć pripadao holivudskoj glumici Lauren Bacall. U prosincu prošle godine Giulianiju je naređeno da plati dvjema ženama, majci i kćeri, 148 milijuna dolara zbog klevete.

One od tada pokušavaju doći do novca. Sud je zaključio kako je Giuliani neutemeljeno tvrdio da su službenice Ruby Freeman i njezina kći Shaye Moss počinile izbornu prevaru dok su prebrojavale glasačke listiće u okrugu Fulton u Georgiji na dan izbora 2020. Dvije su žene postale mete Trumpovih pristaša nakon što su prikazane u videosnimci koja je kružila internetom.

Penthouse ima knjižnicu obloženu drvom

Tijekom suđenja porotnici su slušali svjedočanstva Moss i Freeman o tome kako su Giulianijeve ponovljene lažne, klevetničke izjave o njima nakon izbora 2020. pretvorile njihove živote u pakao, natjeravši ih da promijene svoj izgled, napuste domove i poslove. 

Moss je svjedočila o životu u strahu i panici zbog niza prijetnji, o tome kako je tjerala ljude od sebe i da je morala promijeniti boju kose. Rekla je da se osjećala kao "najgora mama na svijetu" kada je njezin sin popustio u školi nakon što je primio stotine rasističkih SMS poruka.

"Svaki aspekt mog života se promijenio", rekla je Moss. Ispričala je kako su ljudi provalili u kuću njezine bake te rekla da se najviše plašila da će njezin sin jednog dana doći kući i pronaći majku i baku kako vise s drveta u dvorištu. Prema presudi, Giuliani mora penthouse predati u roku tjedan dana. Žene tada imaju pravo prodati ga, rekao je njihov odvjetnik Aaron Nathan za CNN.

Penthouse, s knjižnicom obloženom drvom, nalazi se u njujorškoj otmjenoj stambenoj četvrti Upper East Side u blizini Central Parka. Giuliani ga je prvotno stavio na prodaju 2023. za 6.5 ​​milijuna dolara, a kasnije je smanjio cijenu na nešto više od 5 milijuna dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.