Blokada FF-a traje već 30 dana: "Idemo dalje, ne bojimo se sankcija!"

"O MOGUĆIM sankcijama za studente Filozofskog fakulteta koji ne sudjeluju u nastavi na alternativnim lokacijama odlučit će njihovi profesori", rekao je jučer dekan Miljenko Jurković, a studenti su mu danas odgovorili kako ih prijetnje sankcijama neće prestrašiti.

"Velik broj studenata spreman je žrtvovati osobne interese, čak i ako to znači da će izgubiti godinu. Blokada ide dalje", poručili su predstavnici Nezavisne studentske inicijative na današnjoj konferenciji za novinare. Blokada je već ušla u trideseti dan, a sigurno će trajati barem do kraja tjedna poručili su studenti, koji ustraju u tvrdnji da će blokada trajati dok god plenum ne odluči suprotno, odnosno dok se ne ispune njihovi zahtjevi za besplatnim obrazovanjem.

"Iskreno ne vjerujemo kako će profesori sankcionirati studente koji ne pohađaju nastavu na alternativnim lokacijama", tvrdi Nezavisna studentska inicijativa i podsjeća kako je jedan od uvjeta za blokadu također bio da studenti ne smiju zbog nje biti sankcionirani. "Nastavu na alternativnim lokacijama pohađa vrlo mali broj studenata, a nema ni puno profesora koji je održavaju", tvrdi Inicijativa.

P.V.
Foto: Sandra Šimunović / Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.