Blokirana vojarna u Kölnu. Stigli policija i obavještajci, sumnja se na sabotažu

Foto: Profimedia

Vojarna Bundeswehra u Kölnu od jutros je u blokadi. Policija, vojna policija i vojna protuobavještajna služba Bundeswehra istražuju sumnju na čin sabotaže protiv vojske, javlja Spiegel. 

Nagađa se kako je netko provalio u vojarnu i kontaminirao vodu. U internoj komunikaciji hitno su pozvani vojnici i civilne snage da ni pod kojim uvjetima ne uzimaju vodu za piće. Nijedan drugi vojnik trenutno ne smije ući u tu vojarnu. 

ZDF piše kako je pronađena rupa u ogradi te da su za potrebe očevida uzeti uzorci vode. 

Vojarna je u neposrednoj blizini zračne luke

U navedenoj vojarni smješteno je nekoliko zapovjednih tijela, kao i vojnih i civilnih odjela Bundeswehra. Zračne snage saveznog ministarstva obrane te flota zrakoplova kojima lete njemački kancelar Olaf Scholz i njegovi ministri također su smještene tamo budući da se vojarna nalazi u neposrednoj blizini zračne luke Köln. 

U vojarni, koja ima svoj vodovod, radi oko 4300 vojnika i 1200 civilnih djelatnika.

Osoblje koje je još uvijek u vojarni zamoljeno je da obrati pozornost na "nepoznate osobe u vidokrugu" te da prijavi "svako sumnjivo ponašanje". Spiegel piše kako to ukazuje da nadležni istražuju teren u potrazi za mogućim počiniteljima sabotaže. Vojarna će do daljnjeg ostati zatvorena. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.