Blokirane nekretnine, računi i dionice obitelji Todorić i svih osumnjičenih u slučaju Agrokor

Foto: Index, Sanjin Strukić/Pixsell

ŽUPANIJSKI sud u Zagrebu blokirao je, prema prijedlogu izvanredne uprave Agrokora na čelu s Antom Ramljakom, imovinu svih okrivljenika obuhvaćenih istragom u slučaju Agrokor, koje se tereti da su koncernu raznim malverzacijama od 2006. do 2017. nanijeli štetu od ukupno 1,6 milijardi kuna.

Podsjetimo, već ranije je blokirana imovina prvookrivljenog u slučaju Agrokor - Ivice Todorića, koji se još uvijek nalazi u bijegu u Londonu. Država je tako krajem studenog stavila zabilježbu na dio Kulmerovih dvora, dvije oranice u Kloštar Ivaniću ukupne površine 15 tisuća kvadratnih metara, lovište kod Gornje Jelenske te šikaru kod Sandrašice.

Todoriću su privremeno oduzeti poslovni udjeli u tvrtki Agrokor Projekti, koja nije u sustavu Agrokora, te 2733 dionice Agrokora.

Blokirana su mu po tri računa kod Addiko Banke, Zagrebačke banke i Kreditne banke Zagreb. Isto tako, blokirani su mu računi kod banaka koje je imao u inozemstvu, a riječ je banci ABN AMRO iz Nizozemske te 100-postotni udjel u tvrtki Agrokor Investments koja je registrirana u Amsterdamu.

Blokirana imovina svih osumnjičenih, pa i Todorićevih sinova

Usprkos blokadi imovine Ivici Todoriću, Ramljak je zatražio blokadu imovine za svih 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor, uključujući i Todorićeve sinove Antu i Ivana. Blokirana je i imovina Todorićevih suradnika i direktora iz Agrokora Damira Kuštraka, Ljerke Puljić, Tomislava Lučića, Ivana Crnjca, Piruške Canjuga, Mislava Galića, Hrvoja Balenta, Alojzija Pandžića Marijana Alagušića i Ivice Sertića, Olivia Discordije i Sanje Hrstić.

Blokirani su im računi u bankama, ne smiju opterećivati ili prodavati nekretnine, a Središnjem klirinškom depozitarnom društvu naloženo je da zamrznu trgovanje državnim obveznicama ili dionicama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.