BMC Software isporučuje BMC Atrium Configuration Management Database

BMC Software prvi je ponuđač softvera za upravljanje poduzećima koji je ponudio namjenski CMDB koji rješava pitanje potrebne informatičke knjižnične. infrastrukture (IT Infrastructure Library - ITIL) za jednu jedinstvenu poslovnu CMDB bazu radi osiguranja konzistentnosti podataka i pojednostavnjenja integracije različitih postupaka upravljanja uslugama.

Ovom CMDB bazom tvorničke arhitekture BMC Software nudi otvoren, integriran i fleksibilan alat koji će klijentima omogućiti da učinkovitije upravljaju svojim informatičkim okruženjem: od praćenja životnog vijeka sredstava do upravljanja rizikom promjene i reagiranja na pitanja usluživanja klijenata. BMC Software opredijelio se za znatno ulaganje u tehnologije zajedničkih funkcija koje podupiru njegova temeljna BSM (Business Service Management) rješenja.

BMC Atrium CMDB jedno je u nizu rješenja kojim se podupire to opredjeljenje, i to prvo pod markom BMC Atrium. BMC Atrium je fondacija otvorene arhitekture koja omogućava zajedničko korištenje informacija i centralizirano upravljanje svim BMC Softwareovim rješenjima. Kao temeljna infrastruktura za Business Service Management Routes to Value, BMC Atrium nudi zajednički repozitorij za podatke, model zajedničkog korištenja usluga, kao i objedinjeno korisničko i izvještajno sučelje radi ubrzanja ostvarivanja upravljanja poslovnim uslugama. Isporukom tog zajedničkog skupa infrastrukturnih usluga, BMC Atrium omogućava organizacijama da bolje kontroliraju provedbu i tekuće upravljanje svojim informatičkim rješenjima.

BMC Atrium CMDB pruža objedinjen, zajednički skup podataka o konfiguraciji i odnosima među stavkama informatičkoga okruženja na način koji mogu iskoristiti svi ITIL postupci – ostvarivanjem sinergije između različitih funkcija upravljanja uslugama. Konsolidacija podataka u sklopu informatičkoga okruženja velik je izazov s kojim se suočavaju sve organizacije, osobito zbog široke disperzije većine okruženja kojima obično upravlja cijela zbirka aplikacija često i od različitih ponuđača.

BMC Atrium CMDB rješava taj izazov i omogućava klijentima da u cijelosti integriraju aplikacije za kritične usluge i upravljanje infrastrukturom, kao i da raščlane tradicionalne funkcijske silose koji često postoje unutar informatičke organizacije, te na taj način poboljšaju upravljanje informatičkim okruženjem. BMC Atrium CMDB koncipiran je imajući pred očima industrijske standarde, uključujući ITIL i one koje potvrđuje DMTF (Distributed Management Task Force) te CIM (Common Information Model).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.