BMW zbog problema s kočnicama povlači 50 vozila iz Hrvatske



BMW je danas objavio kako će s tržišta širom svijeta povući oko 350.000 automobila zbog problema sa sustavom elektroničkog kočenja.

Opoziv uključuje BMW serije 5, 6 i 7, s motorima V8 i V12 te određene modele Rolls Roycea izrađene između 2001. i 2009. godine. Radi se o 348.000 BMW-a i 5800 Rolls Roycea.

Njemačka kompanija je priopćila da u sustavu upravljačkog kočenja može doći do curenja tekućine, zbog čega su mogući problema sa sustavom. Ipak, sustav mehaničkog kočenja je i dalje u stanju zaustaviti automobile.

Nema sudara ni ozlijeđenih


Zasad nije bilo dojava o ozljedama ili sudarima, a glasnogovornica kompanije je BBC-u rekla da su problem prepoznali tijekom redovnih servisa vozila te da je povlačenje automobila inicirano isljučivo od strane BMW-a.

BMW je objavio i kako je pripremio proceduru traženja i popravljanja problema, kao i zamjenske dijelove koje će ugraditi u vozila. Vlasnici će tijekom sljedećih nekoliko tjedana biti obaviješteni poštom i zamolit će ih se da kontaktiraju salone i dogovore pregled.

Voditeljica marketinga i odnosa s javnošću tvrtke Tomić & Co Desiree Hübner je za Jutarnji list procijenila da je na hrvatskom tržištu prodano pedesetak takvih vozila.


Vozači koji osjete probleme sa sustavom elektroničkog kočenja trebali bi odmah kontaktirati servis, javila je njemačka kompanija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.