Bocvana: Ubit ćemo 20.000 slonova. Ponudili smo ih Njemačkoj, ali nema odgovora

Ilustracija: EPA

Bocvana je danas, nakon spora s Njemačkom oko mogućih ograničenja na uvoz lovačkih trofeja, objavila plan za odstrel 20.000 slonova.

"Kao što znate, Bocvana je u travnju ove godine uz dužno poštovanje Njemačkoj ponudila 20.000 slonova, ali za sada nismo dobili nikakav odgovor njemačke vlade", rekao je predsjednik te afričke države Mokgweetsi Masisi u razgovoru za njemački Bild.

Nije precizirano kad bi mogao početi odstrel

On je rekao da se njegova zemlja, kao i cijela južna Afrika, suočava s "najgorom sušom u posljednjih 50 godina" te da "naš narod gladuje, a slonovima prijeti umiranje". "Kada ljudi gladuju, naša je dužnost hraniti ih. I iskreno vam kažem, jedu i slonove", rekao je Masisi.

Predsjednik Bocvane nije precizirao kad bi mogao početi odstrel slonova. U pozadini situacije je žestoka rasprava započeta u proljeće ove godine o mogućim daljnjim ograničenjima na uvoz lovačkih trofeja. Njemačka ministrica za okoliš Steffi Lemke smatra se zagovornicom tih ograničenja te je na udaru kritika predstavnika afričkih država, posebice Bocvane.

Bocvanu zabrinjavaju daljnje restrikcije na uvoz lovačkih trofeja zbog velikih financijskih gubitaka. U ozračju rastućih napetosti predsjednik Masisi rekao je da u znak prosvjeda želi u Njemačku poslati 20.000 slonova, no to se nije dogodilo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.