Borna Sor: Kad je HRT objavio da širimo mržnju, očekivao sam da će nam dati povišicu

Screenshot: YouTube

HRVATSKA radiotelevizija donijela je na programskom kolegiju odluku da se u nedjelju 20. ožujka 2016. godine neće emitirati emisija Montirani proces, a neće se nastaviti ni snimanje preostalih nekoliko nastavaka predviđenih potpisanim ugovorom, priopćili su jučer s HRT-a.

"Programsko vodstvo HRT-a svoju odluku temelji na činjenici da se u jednome dijelu scenarija spominje sadržaj koji je neprimjeren emitiranju na Hrvatskoj radioteleviziji i potpuno je u suprotnosti s misijom, vrijednostima i načelima Hrvatske radiotelevizije te smatra da je zloupotrebljena tema satirične emisije za raspirivanje vjerske, nacionalne i druge netrpeljivosti.

Vijest da je HRT odlučio ukinuti Montirani proces voditelj Borna Sor dobio je od novinara Indexa. Nije želio previše komentirati.

"Ovo mi je bio prvi glas. Moramo skupiti glave i vidjeti što dalje. HTV-u je navodno sporan jedan satirični prilog o Židovima, no mislim da to ipak nije pravi razlog."

Nešto kasnije na svojem je Facebook profilu Sor reagirao na ukidanje emisije.

"Kad je HRT objavio da širimo nacionalnu, vjersku i etničku mrznju...očekivao sam da će nam dati povišicu", napisao je Sor. 

Kad je HRT objavio da sirimo nacionalnu, vjersku i etnicku mrznju...ocekivao sam da ce nam dati povisicu.

Posted by Borna Sor on Wednesday, March 16, 2016
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.