Božinović: Frka-Petešić radi 20 sati dnevno

Screenshot: N1

MINISTAR Davor Božinović danas je na konferenciji za medije nakon sastanka u HDZ-u odgovarao na pitanja o predstojniku ureda premijera Frka-Petešiću.

"Frka-Petešić je čovjek koji radi 20 sati dnevno. On je regulirao prebivalište u Hrvatskoj prvi put u životu. Regulirao je i boravište. Da je regulirao boravište u državnom stanu, mogu zamisliti kakvi bi napadi bili", rekao je.

"Ako je nešto propustio, to nije veliki krimen"

"On nema nekretninu jer nije bio tu, nije uzeo kredit. On se borio za Hrvatsku u diplomaciji."

"Ako je nešto propustio, to nije neki veliki krimen", kaže Božinović.

"On je dane i noći sudjelovao u pregovorima koji su doveli do toga da će vojska dobiti najmodernije zrakoplove", kaže Božinović.

"Ne mogu razumjeti da se napada jednog takvog čovjeka"

"Njegova uloga će se nakon nekog vremena moći bolje valorizirati. Nadam se da mu nitko neće zamjeriti to što se izborio da Hrvatska dobije bolju vojnu opremu nego u prethodnih nekoliko mandata", kaže Božinović.

"Jednostavno ne mogu razumjeti da se napada jednog takvog čovjeka", kaže.

"Mislim da njegova prijava na Dugom otoku nije kazneno djelo", rekao je Božinović.

"Namjera mu je bila biti Hrvat koji živi u Hrvatskoj. To je jedna filozofija koju mi koji nismo iz dijaspore možda i ne razumijemo", rekao je ministar.

"Banožić ima povjerenje Plenkovića"

Božinović je pozitivno odgovorio i na upit ima li ministar obrane Mario Banožić povjerenje premijera Plenkovića nakon optužbi Maje Đerek. "Naravno da ima", poručio je.

Izvijestio je i da su na sjednici vodstva HDZ-a, među inim, raspravili teme vezane uz nastavak sjednice Hrvatskog sabora, sjednice Vlade, covid situaciji i sl. 

Rekao je kako mu je jako žao zbog malog interesa za cijepljenje protiv COVID-a jer iskustva pokazuju da je cijepljenh znatno manje u bolnicama te da je bilo manje smrtnih ishoda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.