KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Božinović: Kamioni su krenuli kroz Hrvatsku prema drugim zemljama

Foto: Josip Regović/PIXSELL

SINOĆ je krenuo kamionski promet kroz Hrvatsku prema Mađarskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini, potvrdio je ministar unutarnjih poslova i ravnatelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović.

Konvoj teretnih vozila koji je zbog epidemije koronavirusa bio zadržan na talijansko-slovenskoj odnosno slovensko-hrvatskoj granici krenuo je jučer u večernjim satima.

Božinović je zadovoljan

Božinović je o svojoj inicijativi prethodno, na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera, kazao da je u intenzivnom kontaktu sa slovenskim ministrom unutarnjih poslova, ali i ministrima iz Srbije, BiH te Mađarske kako bi se dogovorio režim prometa i opskrbe.

"Zadovoljan sam da je promet krenuo. Svi ministri s kojima sam danas razgovarao su reagirali promptno i važno je da svi ostanemo kod dogovora da se ništa u tom režimu ne mijenja bez prethodne koordinacije", kazao je Božinović Hini.

Pritom je još jednom demantirao medijske napise da Hrvatska strancima karantenu naplaćuje 500 eura i nazvao to još jednom od lažnih vijesti koje se puštaju u javni prostor.

Očekuje se rješavanje prometnih gužvi

Nakon puštanja prometa očekuje se da će se tijekom nedjelje riješiti gužve koje su nastale zbog različitih nacionalnih odluka o graničnom režimu u vezi epidemije koronavirusa.

Slovenski mediji izvijestili su da su prema granici s Hrvatskom pokrenuli "humanitarni konvoj" teretnih vozila i autobusa koji su zadnjih dana "zapeli" u Sloveniji. Navode da su diplomatskom akcijom dobili suglasnost država za zajednički projekt suradnje kako bi se osigurao kontrolirani prolaz prvog "humanitarnog konvoja".

Riječ je o konvoju putnika i teretnih vozila koja su krenula iz Italije prema svojim matičnim državama. Prema dogovoru ti bi kamioni i autobusi uz nadzor, ali bez zaustavljanja, trebali stići neometano.

Kako prenosi STA, potvrđeno je i to da su prema Padovi krenula i dva ukrajinska autobusa s 95 putnika koji su zapeli na slovensko-talijanskoj granici, a ti bi se putnici u domovinu trebali vratiti danas.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.