Božinović: Prosječna plaća policajca od 2018. porasla 119 posto

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je danas na proslavi 25. obljetnice osnutka Sindikata policije Hrvatske (SPH) da je u proteklih nekoliko godina u opremu policajaca, infrastrukturu i tehnologiju uloženo gotovo 250 milijuna eura.

Ulaganja u bolje uvjete rada i modernizaciju policijske službe omogućila su da hrvatska policija postane prepoznata ne samo unutar Hrvatske, već i na razini Europske unije, rekao je Božinović koji je na svečanosti sudjelovao i kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

"Prosječna plaća policajca od 2018. porasla 119 posto"

Za Sindikat policije Hrvatske rekao je da nije samo organizacija koja štiti prava svojih članova već je ključni stup stabilnosti i sigurnosti za cijelu zajednicu, a jedan od ključnih elemenata njihove strategije bio je poboljšanje radnih uvjeta i plaća.

"Naša suradnja temelji se na povjerenju i zajedničkoj viziji. Policijski službenici i službenice svakodnevno su na prvoj liniji obrane našeg društva, i naša je odgovornost osigurati vam resurse i podršku kako biste mogli obavljati svoj posao na najvišoj razini", dodao je Božinović.

Naglasio je da su zajedno postavili jasan cilj - stvoriti modernu, opremljenu i profesionalnu policijsku službu, a iako su ostvarili značajan napredak, pred njima je još puno posla.

Prosječna plaća policajca porasla je u odnosu na 2018. za tada nevjerojatnih 119 posto, rekao je Božinović, dodavši da su zajedno ispravili nepravde i stvorili sustav u kojem se prepoznaju njihova svakodnevna posvećenost i angažman.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.