Brat najmlađeg stradalog rudara iz Srbije: Čuo sam sirene, nadao se da nije on

Foto: screenshot Telegraf

ČLANOVI obitelji smrtno stradalog rudara Petra Petrovića (31) iz Zaječara u Srbiji, koji je poginuo jutros nakon eksplozije u rudniku Soko, ne mogu doći sebi zbog tragedije koja im se dogodila. Rudnik se nalazi u gradu Sokobanja u zaječarskom okrugu.

>>  Eksplozija u rudniku u Srbiji. Najmanje 8 rudara poginulo, 20 ozlijeđenih

Petar je najmlađi stradali rudar, a njegov brat Miroslav je za Novu.rs rekao da je za tragediju doznao nakon što ga je treći brat o tome obavijestio kada je došao na posao. Treći brat je također zaposlenik rudnika i ima 29 godina.

"Kada sam čuo sirenu iz rudnika, znao sam da je nesreća, samo sam se nadao da nije moj brat. Najcrnju vijest mi je rekao treći brat Stojan, po dolasku u prvu smjenu. Petar je bio u trećoj", rekao je potreseni Miroslav za Novu.rs.

Iza Petra ostali supruga i djeca

Brat poginulog rudara ispričao je da je Petar bio oženjen i da je imao dvoje djece, piše Telegraf.

U nesreći su poginuli rudari Nenad Trivunac (37), Darko Zlatković (43), Radovan Grujić (47), Branko Čokorilo (56), Bratislav Živković (59), Branislav Zlatanović (55), Bojan Stajić (34) i Petar Petrović (31).

Podsjetimo, tragična nesreća dogodila se nešto nakon 4 sata ujutro u dijelu rudnika istočnog polja u trećoj smjeni tijekom redovitih radova na eksploataciji ugljena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.