Brat osuđenog kapetana: Ne mogu isti ljudi braniti brata i kompaniju, tu je sukob

Foto: SPH

Obitelj splitskog kapetana Marka Bekavca teško je primila nepravomoćnu odluku turskog suda od trideset godina zatvora zbog velike količine droge koja je pronađena na tankeru kojim je upravljao. Suđenje su pratili u Turskoj, gdje je Bekavac u pritvoru već gotovo godinu dana.

Članovi obitelji stigli su u Hrvatsku, ne mire se s odlukom i kažu, nisu to očekivali je nema dokaza koji bi opravdali trideset godina zatvora. Osim supruge Katije, na suđenju je bio i kapetanov brat Jozo, a s njim je u Hrvatskoj razgovarao novinar Dnevnik Nove TV.

"Nisam se čuo s bratom i to me zabrinjava, pa sam zamolio gospodina Zadru iz konzulata da pokuša stupiti u kontakt sa zatvorskim vlastima da vidi je li sve u redu i kako je to psihički podnio, da mu pruži podršku i malo ga ohrabre jer je to veliki šok i strah me da ne bi reagirao na način koji bi mu mogao naškoditi", rekao je Jozo Bekavac.

Brat nepravomoćno osuđenog kapetana kaže kako je u ponedjeljak na čitanju presude zavladao šok. 

"Bili smo optimistični, bila je pauza od 10 minuta prije čitanja presude i onda smo popričali, međutim kad je ovaj to rekao - kao da nas je grom udario. Nevjerojatno! On to još nije shvatio, ni mi nismo shvatili. Kad je rekao 36 godina, mi smo ostali zatečeni. Brže bolje su ga pravosudni policajci izveli u prostoriju i odveli ga. Poslije toga ga nisam čuo", rekao je Jozo Bekavac i dodao da nije zadovoljan odvjetničkim uslugama branitelja svog brata.

"Ne može biti isti odvjetnik koji brani njega i kompaniju. To je sukob interesa. Taj odvjetnički ured zastupa interese kompanije, a on je u koliziji s kompanijom i trebao bi je tužiti jer je tražio od kompanije kamere i da se angažira zaštitarska služba, ali oni su se na to oglušili", objasnio je Bekavac.

Obitelj traži pomoć države i da se u procesu žalbe hrvatskom kapetanu osigura njegov odvjetnik, koji mora biti iz Turske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.