TINEJDŽER iz Londona preminuo je od alergijske reakcije unatoč tomu što je osoblje restorana informirao o svojoj alergiji, javlja BBC.
Owen Carey slavio je 2017. svoj rođendan u britanskom lancu restorana Byron.
Prilikom narudžbe burgera, u kojem je jedan od sastojaka bila mlaćenica, upozorio je osoblje na svoju alergiju na mliječne proizvode, a oni su ga uvjerili da je burger prikladan za konzumaciju.
Međutim, dobio je alergijsku reakciju i umro za sat vremena.
Nije dobio valjane informacije
"Preminuli je informirao osoblje o svojim alergijama. Sudeći prema meniju, nije bilo nikakvih alergena u narudžbi", navela je mrtvozornica Briony Ballard u pisanom priopćenju.
"Preminuli nije bio informiran o mogućim alergenima. Hrana koju je konzumirao sadržavala je mliječne proizvode koji su prouzrokovali snažnu anafilaktičku reakciju", dodaje Ballard.
Obitelj traži promjenu zakona
Njegova obitelj apelira na promjenu u zakonu kako se ovakve situacije ne bi ponovile.
"Kontaktirali smo vladu kako bi promijenili zakon o navođenju alergena na restoranskim menijima", priopćila je njegova obitelj.
"Želimo da restorani moraju navesti jasne informacije o alergenima za svako jelo na meniju. Industrija hrane treba staviti sigurnost svojih korisnika na prvo mjesto", dodaju.
"Jednostavno nije dovoljno imati zakon koji se oslanja na verbalnu komunikaciju između klijenta i osoblja s obzirom na to da istu često ometa bučna restoranska atmosfera", zaključuju.
Byron je jedan od najpopularnijih lanaca restorana u Britaniji s desecima podružnica diljem zemlje.