Britanci zabranjuju pušenje ispred pabova? Farage: Ako se dogodi, prestat ću ići tamo

Foto: Profimedia

Britanski desničar Nigel Farage izjavio je da će prestati ići u pubove ako Laburistička stranka provede plan o zabrani pušenja na otvorenom u omiljenim britanskim okupljalištima.

Vodeći zagovornik Brexita, poznat po fotografijama u kojima ispija pivo kako bi ojačao svoj imidž kao čovjeka iz naroda, oštro je reagirao nakon što su medijski napisi sugerirali da britanska vlada razmatra stroža ograničenja pušenja na otvorenom kao dio svoje ambicije da postupno ukine upotrebu duhana.

> Britanci zabranjuju pušenje i u nekim vanjskim prostorima?

"Laburistička stranka pokazuje svoje autoritarne socijalističke instinkte i mentalitet državne kontrole", napisao je čelnik Reform UK-a u članku za Telegraph. "Navodna zabrana pušenja u vrtovima pubova ili na pločnicima ispred pubova zauvijek će uništiti tradicionalni pub.

"Što se mene tiče, jednostavno više nikada ne bih otišao u pub ako se ova ograničenja uvedu."

Britanci kreću u masovnu zabranu pušenja?

Ova izjava dolazi nakon što je Sun u četvrtak izvijestio da Velika Britanija razmatra zabranu pušenja u vrtovima pubova, ispred noćnih klubova i sportskih stadiona, na terasama restorana i pločnicima ispred sveučilišta.

Na pitanje o toj tvrdnji tijekom posjeta Parizu, premijer Keir Starmer nije isključio takav potez: "Donijet ćemo odluke u ovom području. Više detalja će biti objavljeno, ali ovo je spriječiv uzrok smrti i moramo poduzeti mjere kako bismo smanjili opterećenje na NHS i porezne obveznike."

Ovaj potez bio bi dio vladinog Zakona o duhanu i e-cigaretama, najavljenog u zakonodavnom programu prošlog mjeseca. Zakon bi zabranio bilo kome rođenom nakon 2008. da ikada legalno kupi duhan. Plan je prvi inicirao konzervativni premijer Rishi Sunak, a podržala ga je Laburistička stranka.

Farage i ranije kritizirao vladu

Ovo nije prvi put da Farage kritizira državno uplitanje. Čelnik Reform UK-a osudio je drugi i treći lockdown tijekom pandemije Covid-19 kao "najveću pogrešku ikada napravljenu od strane britanske vlade u mirnodopskom vremenu", kritizirao Sporazum o pripremi za pandemiju Svjetske zdravstvene organizacije i pretjerao s čokoladom tijekom Uskrsa u znak protesta protiv mjera za suzbijanje pretilosti.

"Puritanci su krenuli u akciju," napisao je Farage.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.