Izrael dobio oštro upozorenje od Britanije, Njemačke, Italije i Francuske

Foto: EPA

Izraelski napadi na mirovnu misiju Ujedinjenih naroda u Libanonu (UNIFIL) krše međunarodno pravo i moraju odmah prestati, objavile su danas Italija, Velika Britanija, Francuska i Njemačka. 

Četiri države u zajedničkom su priopćenju naglasile "ključnu stabilizirajuću ulogu" UNIFIL-a na jugu Libanona i dodale da Izrael i druge strane moraju u svakom trenutku osigurati sigurnost mirovnjaka. Misija UNIFIL-a, u kojoj sudjeluju i europski vojnici, objavila je da ju je izraelska vojska u proteklim danima nekoliko puta napala. 

Netanyahu: Potpuno su pogrešne tvrdnje da namjerno gađamo mirovnjake

Izrael je pozvao UN da napusti to područje jer ondje gađa snage Hezbolaha. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu odbacio je tvrdnje da njegova zemlja namjerno gađa UNIFIL kao "potpuno pogrešne" pa ponovno pozvao mirovne snage da se povuku s tog teritorija. 

Netanyahu tvrdi da izraelska vojska čini sve što može kako bi izbjegla stradanje pripadnika UNIFIL-a dok napada ciljeve Hezbolaha. "No najbolji način da se osigura sigurnost osoblja UNIFIL-a je da posluša zahtjev Izraela i privremeno se makne s puta opasnosti", istaknuo je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.