Britanka s jedrilice koja je potonula kod Sicilije: Držala sam svoju bebu svom snagom

Foto: EPA, Facebook

Britanka s luksuzne jedrilice koja je potonula kod Sicilije opisala je kako je držala svoju jednogodišnju kćer iznad površine mora. Charlotte Golunski, njezin partner i jednogodišnja beba su među 15 osoba koje su spašene s jedrilice Bayesian rano jutros. 

Šestero ljudi, uključujući britanskog tehnološkog poduzetnika Mikea Lyncha, nestalo je, a jedan je muškarac pronađen mrtav. 56-metarska jedrilica na kojoj je bilo 10 članova posade i 12 putnika potonula je oko 800 metara od obale Palerma.

Jedrilica je tijekom noći naišla na snažnu oluju i pijavicu. Charlotte je ispričala za talijanske novine La Repubblica da su ona i ostatak njene obitelji preživjeli jer su bili na palubi kad je jedrilica potonula. Prisjetila se kako su ih probudili grmljavina, munje i valovi koji su ljuljali brod. 

"Nisam mogla držati oči otvorenima"

Kaže kako je sve izgledalo kao "kraj svijeta", a onda su završili u moru. "Na dvije sekunde sam izgubila svoju kćer u moru, a zatim sam je brzo zagrlila usred valova", navela je. Kaže da ju je držala na površini svom snagom, s rukama ispruženim prema gore kako bi spriječila da se utopi. 

"Bilo je sve mračno. U vodi nisam mogla držati oči otvorenima. Zvala sam u pomoć, ali sve što sam mogla čuti oko sebe bili su vrisci drugih", dodala je. Kazala je da se 11 osoba uspjelo popeti na čamac za spašavanje. Ona i njeni najbliži su prošli bez ikakvih ozljeda, ali su svejedno odvezeni u bolnicu. 

Karsten Borner, kapetan obližnjeg broda, potvrdio je da je njegova posada ukrcala neke preživjele na splav za spašavanje, uključujući troje koji su bili ozbiljno ozlijeđeni. Opisujući trenutak kada je krenula oluja, ispričao je za talijanski Rai da se jedrilica nagnula na bok i potonula u roku od nekoliko minuta.

Sve se dogodilo u jako malo vremena, napomenuo je. Lokalni ribar Giuseppe kazao je za Reuters da je bio u motornom čamcu kada je ugledao majice kako plutaju morem. Fabio Cefalù, kapetan koćarice, kaže da se spremao za pecanje kada je vidio bljesak munje, pa je ostao u luci. "Oko 4:15 ujutro vidjeli smo signalnu baklju", naglasio je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.