Britanski policajac silovao ženu pa preko policijskog sustava došao do njene prijave

Foto: Metropolitanska policija

BRITANSKI policajac proglašen je krivim za silovanje žene i za pristupanje njezinoj prijavi zločina u policijskoj bazi podataka, piše Independent.

Bivši policajac Metropolitanske policije Ireland Murdock (26) silovao je ženu prije dvije godine u Lambethu, u južnom Londonu, dok nije bio na dužnosti, priopćio je Scotland Yard.

Dobio otkaz nakon što je priznao da je imao pristup žrtvinoj prijavi

Ženu je silovao u rujnu 2021., a ona je zločin prijavila u siječnju 2022. Dva dana kasnije Murdock je uhićen. Policajac je kasnije potražio ime žrtve u policijskom sustavu i pristupio njezinoj prijavi zločina iako to nije radio u policijske svrhe, rekli su iz policije. 

Nakon temeljite istrage, koju je proveo tim Metropolitanske policije za javnu zaštitu, Murdock je optužen 31. ožujka 2022. Otkaz je dobio u srpnju 2022., nakon što je priznao da je imao pristup žrtvinoj prijavi u policijskom sustavu.

Na saslušanju 15. srpnja 2022. utvrđeno je da su Murdockovi postupci "prekršili standarde profesionalnog ponašanja te predstavljaju grubo, nedolično ponašanje".

Murdocku je zabranjeno da bude u policajac, ali i vatrogasac ili član spasilačkih službi u Britaniji. Presuda će mu biti izrečena 23. svibnja u Londonu, piše Independent.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.