Bulj: Branitelji se bave koncertom, a ne reagiraju na skandal Plenkovića. Nedopustivo

Foto: Borna Jakšić/PIXSELL, Screenshot: YouTube

Miro Bulj, Mostov saborski zastupnik i kandidat za predsjednika, oštro je osudio šutnju braniteljskih udruga na skandal koji su, prema njegovim riječima, izazvali premijer Plenković i HDZ organizirajući dolazak srpskog predsjednika Aleksandra Vučića u Dubrovnik.

"Predstavnici braniteljskih udruga ne smiju šutjeti na sramotu koju su Plenković i HDZ napravili s četnikom Vučićem u Dubrovniku, gradu koji je bio razaran, a danas postaje poprište negiranja Domovinskog rata i velikosrpske agresije", rekao je Bulj.

Bulj je usporedio aktualne rasprave o dolasku Aleksandre Prijović s, kako kaže, daleko ozbiljnijim problemima s kojima se suočavaju hrvatski branitelji.

"Mladi će još više slušati Prijović"

"Za hrvatske branitelje ne može od te sramote veći problem biti dolazak jedne pjevačice. Moguće je čak da će ju mladi više slušati ako se protivimo jer je zabranjeno voće najslađe.

Iako se slažem da takvi koncerti ne bi trebali biti održavani u vrijeme sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje te i sam osjećam odbojnost prema takvoj glazbi, to ne može biti veći problem od onoga što se dogodilo u Dubrovniku", rekao je Bulj.

Bulj je posebno naglasio da je "nečuveno da se organiziraju medijske konferencije na temu pjevačice, dok se šuti o dolasku Vučića, čovjeka koji nikad nije odustao od velikosrpske politike, sada pod krinkom tzv. politike srpskog sveta". 

"Nismo riješili pitanje nestalih, nije plaćena ratna odšteta ni vraćena dokumentacija iz vukovarske bolnice, a dopustili smo da takav čovjek pljuje po Domovinskom ratu u srcu Dubrovnika. Na to ne reagirati je sramota!" zaključio je Bulj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.