Bulj Dodiku: Dalje ruke od Hrvatske i Hrvata

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Mostov saborski zastupnik Miro Bulj, koji je najavio predsjedničku kandidaturu, na Facebooku je reagirao na izjave čelnika bosanskih Srba Milorada Dodika.

Dodik je, podsjetimo, rekao da je operacija Hrvatske vojske  kojom su u listopadu 1995. godine u suradnji s Armijom BiH oslobođeni dijelovi zapadne Bosne, "nastavak ustaške politike" čiji je jedini cilj bio progon i eliminacija srpskog stanovništva.

Buljevu objavu prenosimo u cijelosti:

"Milorade Dodik, Putinov i Vučićev šegrtu, preporučujem ti da proučiš malo povijest i prestaneš širiti velikosrpsku propagandu i laži. 

"Možeš ljubiti Putina koliko želiš, ali zahvaljujući Amerikancima ti živiš i djeluješ u Banjoj Luci"

Zadnji koji mogu pričati o agresiji, mučenju i proganjanju ljudi su sljedbenici i podržavatelji četničke ideologije. 
Možeš ljubiti Putina koliko želiš, ali zahvaljujući Amerikancima koji su utjecali na zaustavljanje hrvatskih snaga i naših operacija u kojima sam i sam ponosno sudjelovao kao pripadnik udarne Četvrte, ti danas živiš i djeluješ u Banjoj Luci. 

Uz to si i predsjednik tvorevine koja je etnički očišćena od Hrvata. 

Možda bi te zbog stavova Andrej Plenković pozvao u Dubrovnik kao i četnika Vučića, možda ti tvoj prijatelj Zoran Milanović neće zamjeriti, ali ja kao sudionik tih operacija i političar neću šutjeti na tvoje laži. 

"Dalje ruke od Hrvatske i Hrvata"

Stoga Milorade Dodik: dalje ruke od Hrvatske i Hrvata i bavi se svojim poslom, jer kod nas te četničke laži neće proći. Mi smo narod koji želi imati dobre susjedske odnose i suradnju, ali za to su potrebni neki preduvjeti. 
Možda je trenutna vlast u RH blagonaklona prema tvojoj velikosrpskoj politici, ali zapamti Milorade da naš narod ponižavati nećete", napisao je Bulj.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.