Bulj: Četnik u našem Dubrovniku izjavljuje da on na 1991. gleda 100 posto drugačije

Foto: Marko Lukunic, Patrik Macek/PIXSELL

Gradonačelnik Sinja i saborski zastupnik Miro Bulj nije skrivao nezadovoljstvo odlukom da se srpskog predsjednika Aleksandra Vučića pozove na summit Ukrajina - jugoistočna Europa koji je održan u Dubrovniku. 

"Gdje su braniteljske udruge, gdje su moji suborci?! Plenković i njegovi nacionalni pajdaši iz HDZ-a uz potporu DP-a su pozvali četnika u naš Dubrovnik. U naš Dubrovnik kojeg je politika koju je Vučić podržavao i od koje još nije odustao držala u opsadi i razarala. 

I danas iz našeg Dubrovnika taj nerehabilitirani četnik bez brade kao gost našeg premijera i vlade izjavljuje da on na 'događanja' iz 1991. gleda 100 posto drugačije! Kakvo poniženje i sramota. Vrijeme je za jasnu i čvrstu nacionalnu politiku i postavljanje Vučićeve Srbije gdje joj je mjesto", poručio je Bulj, koji je ovog tjedna najavio da će se kandidirati za predsjednika države. 

Dočekao Vučića u Zagrebu 2018.

Inače, Bulj je dočekao Vučića tijekom njegovog posjeta Zagrebu 2018. godine i pitao ga: "Kad ćeš u hrvatsku Glinu? Ispričati se za zločine koje si napravio."

Podsjetimo, Vučić se kao Šešeljev šegrt i potrčko 1995. pojavio u okupiranoj Glini. Tamošnjim Srbima je govorio o srpskoj Baniji, srpskoj Glini, o tome kako su "krenuli na ustašku vlast" i hvalio ih zbog toga. Govorio je i da nikada Banija više neće biti hrvatska te je okupljene uvjeravao da će živjeti u Velikoj Srbiji. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.