Bulj: Primorac je loš ministar Ive Sanadera, Selak Raspudić želim sve najbolje

Screenshot: Nova TV

Miro Bulj, saborski zastupnik i član Mosta, najavio je svoju kandidaturu za predsjednika države. Dao je intervju za Novu TV.

"U Hrvatskoj su nikad veća inflacija i nikad veće cijene, kampanja je neinteresantna. Treba jasno i glasno govoriti da su nam granice šuplje kao sir, a mi razmišljamo o slanju vojnika u Ukrajinu. Kada sam ja o tome govorio, svi su mi se izrugivali, uključujući i Milanovića, koji sad to ponavlja kao papagaj. Čovjek sam iz naroda i to je moj jedini adut", rekao je Bulj.

O tome vidi li se u drugome krugu rekao je da će to biti oni koji dobiju najviše glasova.

"Milanovićev mandat je šarolik i po meni nije dobar"

"Svi kandidati koji su se kandidirali zasad nemaju jasne stavove. Ja sam obećao pet referenduma, provest ću ih kad mi ljudi daju povjerenje", rekao je i dodao da će provesti referendum o rodnoj ideologiji ako ga narod izglasa.

"Ponudit ćemo narodu izbor, a ne da ga nameće elita u Zagrebu. Vidimo što se događa u Europi, nameću svoje stavove", rekao je Bulj.

Upitan da ocijeni mandat Zorana Milanovića, rekao je da predsjednik ima nejasne stavove.

"Trebao je jasno i glasno u Washingtonu reći da je protiv slanja hrvatske vojske na istočno bojište. Mandat mu je šarolik i po meni nije dobar. Bitno je da ima Plenkovića, a Dragan Primorac je nebitan."

"Primorac je loš ministar Ive Sanadera"

Ocijenio je i Dragana Primorca. "On je bio loš ministar Ive Sanadera", rekao je. Upitan vidi li kod Primorca koji plus, rekao je da ne zna čime se on bavi.

"U korona-krizi zastupao je cijepljenje, dok je grad Sinj bio jedini grad u Europskoj uniji slobodan od svih podjela", rekao je.

"Mariju Selak Raspudić uvažavam i želim joj sve najbolje", rekao je o svojoj bivšoj stranačkoj kolegici. 

Na pitanje o velikom broju desničarskih kandidata, rekao je da nije gužva.

"Netko treba uletjeti u šesnaesterac. Ja sam ponudio svojih pet jasnih referenduma i jasne stavove. Ako je normalno da novinara u Hrvatskoj zatvorimo zbog pjevanja četničkih pjesama i da to nije ugrožavanje novinara i da nitko nema stav o tome od predsjedničkih kandidata, a treba imati stav i čovjeka iz naroda", rekao je Bulj.

"Ovog puta ćete imati za koga glasati"

Upitan o tome što kaže na komentare da je rigidan i populist, rekao je da je on to što jest. "Izlazim takav pred svoj narod. Ovog puta ćete imati za koga glasati", poručio je glasačima.

Ponovio je da je bio protiv uvođenja eura kao valute te da smatra kako Hrvatska gubi suverenitet. "Vidimo promjenu stanovništva po pitanju nekontroliranog uvoza strane radne snage. To treba strogo ograničiti", rekao je.

Prokomentirao je i izjavu Nikole Grmoje o tome kako jedva čeka da se počne komentirati Buljev stupanj obrazovanja.

"Svi znaju da imam srednju školu i da sam tekstilni radnik. Kao mlad čovjek otišao sam u rat, nisam na Zrinjevcu bio ni u čijem inkubatoru", rekao je.

Otkrio je i slogan svoje kampanje. "Jedan od vas. Čovjek iz naroda. Iz naroda za narod", rekao je. Upitan koji su to njegovi referendumi odnosno inicijative, spremno je nabrojio:

"Referendum o rodnoj ideologiji, referendum o zaštiti granice postavljanjem vojske, referendum o porezu na nekretnine i zakonu o podrijetlu imovine te referendum o tome da manjinski zastupnici nemaju pravo glasanja za vladu i za proračun", rekao je.

"Najbitnije mi je da budem autentičan"

Objasnio je i da mu je jasno kako to nisu ovlasti hrvatskog predsjednika. "Kao predsjednik potegnut ću ove inicijative, pa neka vlada odluči", rekao je.

Upitan o tome planira li u svojoj kampanji repati kao što je repao Nikola Grmoja u svojoj kampanji za premijera, rekao je da mu je najbitnije da bude autentičan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.