Bulj: Milanovićeva izjava je skandalozna

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Miro Bulj, Mostov predsjednički kandidat i zastupnik ove stranke, žestoko je kritizirao predsjednika Zorana Milanovića. 

"Skandalozna je i nevjerojatna ova izjava predsjednika Milanovića nakon summita Brdo Brijuni u Crnoj Gori gdje je izjavio da do proglašenja trojice crnogorskih političara predvođenih četničkim vojvodom Andrijom Mandićem personama non grata u RH nije trebalo doći", piše Bulj.

"Osim toga Milanović je izrekao i još skandalozniju tvrdnju prema kojoj po njemu ne postoji pritisak Vučićeve Srbije na Crnu Goru. 

Prvi sam zastupnik koji je zaključkom u saboru upozorio da je navedena rezolucija zapravo instrumentalizacija sjećanja na žrtve u svrhu ostvarivanja ciljeva politike tzv. 'srpskog sveta'", piše Bulj na Facebooku.

"Tražio sam proglašenje svih zastupnika koji su glasali za rezoluciju personama non grata u Hrvatskoj i podsjetio da je inicijator Andrija Mandić, predsjednik Skupštine Crne Gore zapravo četnički vojvoda i lider prosrpske opcije te desna ruka Aleksandra Vučića u Crnoj Gori. 

Vlada RH je nakon moje inicijative u saboru proglasila Andriju Mandića, predsjednika Skupštine Crne Gore, Milana Kneževića, zastupnika u Skupštini Crne Gore te Aleksu Bečića, potpredsjednika vlade Crne Gore, nepoželjnima u Republici Hrvatskoj zbog sustavnog djelovanja na narušavanju dobrosusjedskih odnosa s Republikom Hrvatskom i kontinuiranog zloupotrebljavanja Republike Hrvatske u unutarnje političke svrhe. 

Ovom izjavom predsjednik Milanović je abolirao inicijatore te sramotne rezolucije i uz to negiranjem opasnosti od Vučićeve politike tzv. "srpskog sveta" kao i njenog pokušaja da ovlada Crnom Gorom dao krila vučićevskim prosrpskim snagama u Crnoj Gori i otežao poziciju procrnogorskim snagama koji očekuju pomoć i potporu Hrvatske u bijegu od Vučićeva zagrljaja, na zapad u EU", tvrdi Bulj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.