Bulj o Vučićevoj objavi: Kakav cinizam od sudionika velikosrpske agresije

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić na Instagramu je podijelio video u kojem je Miro Bulj komentirao njegovu izjavu da Srbija stopostotno drugačije gleda na agresiju 1991. godine u odnosu na Hrvatsku.

"Nema razgovora. Vučiću, četniče, mrš iz Hrvatske", rekao je Bulj.

"Nek sam ja četnik, a da nisam ni znao i da mi to nitko u obitelji nije bio, ali mi je važno da vi poštujete pravo na drugačije mišljenje. Živjele europske vrijednosti", napisao je Vučić.

Sada je Bulj reagirao na Vučićevu objavu. Prenosimo je u cijelosti

"Predsjednik Srbije i početnik Vučić se sad odjednom čudi kako to da ga se naziva četnikom pa je na svom Instagramu podijelio moju izjavu kojom mu nakon što je u Dubrovniku negirao velikosrpsku agresiju poručujem: “Četniče, mrš iz Hrvatske!”

Uz taj video Vučić u statusu cinično poručuje kako mi u Hrvatskoj ne poštujemo pravo na drugačije mišljenje što je prema Vučiću u suprotnosti s europskim vrijednostima. 

Pazite kakav cinizam, od nekoga tko je bio sudionik velikosrpske agresije na Hrvatsku i huškao ljude srpske nacionalnosti na pobunu protiv Hrvatske i govorio u Glini 1995. da Glina nikad neće biti hrvatska. 

Ne samo da mu Plenkovićeva vlada omogući da pljune na tisuće i tisuće žrtava, na naše nestale, na sve nas koji smo Hrvatsku branili i to iz Dubrovnika nego se nakon toga još i neshvatljivo zlobno sprda i cinično naziva negiranje agresije pravom na drugačije mišljenje i europskom vrijednošću. 

"Vučićeva Srbija ima problem i s riječima i priznanjem agresije"

Vučiću, i ti i slični morate znati kako Hrvatska želi sa Srbijom dobre odnose i kako Hrvatska nikad nije željela nametnuti rat, ali i kako je u njemu pobijedila i pobijedit će svaki put ako netko opet pokuša oteti i razarati ono što je naše.

Sa Srbijom se dok ne doživi katarzu može razgovarati samo o jednom, a to je njeno priznanje odgovornosti za agresiju i to kroz konkretna djela, a to su plaćanje ratne odštete, pomoć u pronalasku nestalih i povratak dokumentacije iz vukovarske bolnice uz procesuiranje ratnih zločina. 

Vučićeva Srbija ima problem i s riječima i priznanjem agresije, a kamoli s djelima. 

"Sramota vlade Andreja Plenkovića"

Ali za to je odgovorna Plenkovićeva vlada koja Srbiji dopušta da otvara nova poglavlja u pristupnim pregovorima s EU bez da Srbija ispunja ikakve kriterije i onda još dopusti da taj i takav Vučić iz našeg Dubrovnika koji je bio razaran negira velikosrpsku agresiju i još nam se cinično smije i poziva se na slobodu govora i EU vrijednosti!

Vučiću nije ovo tvoja sramota, od tebe se nažalost ništa bolje nije moglo očekivati. Ovo je sramota vlade Andreja Plenkovića", poručio je Bulj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.