Čehok kaže da Bosilj i Marković iznose laži o deponiju ilegalnog otpada

Foto: Grad Varaždin

Ivan Čehok izjavio je da gradonačelnik Varaždina Bosilj i njegov zamjenik Maković ponovno iznose laži i zaobilaze istinu kada njega povezuju s ilegalnim deponijem otpada pronađenim na gradilištu na kojem će se graditi POS-ovi stanovi u Varaždinu.

Gradonačelnik Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković objavili su u petak da je na gradilištu budućih POS-ovih stanova u Varaždinu pronađeno ilegalno odlagalište otpada i to su povezali s bivšim gradonačelnikom Ivanom Čehokom, a sadašnjim gradskim vijećnikom.

Na novootkrivenom deponiju zasad je iskopano 600 tona ilegalnog otpada, ali se očekuje da će sve zajedno biti tisuću tona, a Bosilj je izjavio da je u otpadu pronađen tiskani primjerak Varaždinskih vijesti iz prosinca 2002. godine, kada je gradonačelnik bio Čehok. „Trpali su otpad na Motičnjaku, pa su ga malo zakopali i tu uz kuće kraj našeg groblja", izjavio je jučer Bosilj, dodavši da su se vjerojatno zato i protivili ideji i gradnji POS naselja na ovoj lokaciji."

Čehok: Bosilj i Marković morati pred građanima i pred drugima odgovarati

Čehok je u današnjem priopćenju te tvrdnje odbacio, istaknuvši da je 'sve što su izrekli Bosilj i Marković još jedan pokušaj da se iznošenjem laži zaobiđe istina'.

„Istina je da su razorili rasadnik, da su uništili proizvodnju i da su za cijenu običnoga gradilišta (160 eura/m2) prodali najvrjednije gradsko zemljište i da će na samome ulazu u groblje niknuti trgovački centar, a da se njihovi stanovi tamo neće nikada sagraditi”, naveo je Čehok.

Tvrdi da su Parkovi na spomenutoj lokaciji još od 80-tih godina pa nadalje imali svoju drobilicu, rampu i traktorima dovozili lampaše i ostali materijal i tu ga drobili.

„Sve se to zbivalo kada su drugovi Bosilja i Markovića drmali Varaždinom. To nikakve veze sa mnom nema i ne može imati. Dapače, kad sam postao gradonačelnik, drobilica je otamo maknuta i lampaši su se vozili najprije na prostore skladišta Parkova, ali se nisu deponirali, nego su se zbrinjavali”, naveo je Čehok.

Kaže kako će „Bosilj i Marković morati pred građanima i pred drugima odgovoriti zašto su po smiješno niskoj cijeni dopustili prodaju najvrednijeg gradskog zemljišta i zašto obmanjuju mlade obitelji da će napraviti POS stanove do kraja 2025., kada je jasno da se neće izgraditi nijedan”.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.