Centar 112 zaprimio više od 200 poziva zbog nevremena na širem zagrebačkom području

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je 200-tinjak poziva građana koji su tražili intervenciju žurnih službi na području Zagrebačke županije, izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite u ponedjeljak nakon nevremena koje je prohujalo Zagrebom i Zagrebačkom županijom.

Najviše poziva bilo je s područja Dugog Sela, Jablanovca i Marije Gorice, a odnosili su se na srušena stabla na prometnice, poplavljene podrume i garaže, oštećenja krovova obiteljskih kuća te oštećenje krova osnovne škole u Mariji Gorici, naveli su iz Ravnateljstva u sažetku novih informacija o nevremenu.

Službe su i dalje na terenu

Zbog pada drveta na elektroenergetski vod bez opskrbe električnom energijom ostali su stanovnici na području Općine Kloštar Ivanić i naselja Šćapovec, Vinari, Predavec, Krišci, Čemernica Lonjska, dodali su. 

S područja Grada Zagreba zaprimljeno je 15-ak poziva zbog pada stabala na prometnice. "Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama", kazali su u Ravnateljstvu civilne zaštite. 

Na terenu su i dalje zagrebački vatrogasci koji su od 15 do 19 sati odradili 30-ak intervencija, uglavnom uklanjanja stabala i dijelova objekata.

"Zajedno s ostalim službama i dalje smo na terenu", objavili su na društvenim mrežama iz vatrogasne postrojbe Grada Zagreba. 

Crveni alarm Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za zagrebačku i osječku regiju, kao i narančasto upozorenje za riječko i dubrovačko područje, i dalje su na snazi do kraja dana. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.