Cijene zlata su na rekordnim razinama

Ilustracija: Unsplash

Na europskim burzama danas prijepodne najvažniji indeksi osciliraju između pozitivnog i negativnog područja, dok investitori prate pojačane tenzije na Bliskom istoku, zbog kojih raste potražnja za zlatom, čija je cijena dosegnula novu rekordnu razinu.

Nakon dva tjedna uzleta paneuropski Stoxx 600 indeks bio je oko 9:30 u blagom plusu od 0.04 posto. Istodobno se frankfurtski DAX spustio 0.26 posto, na 19.606 bodova, a pariški CAC za 0.16 posto, na 7601 bod, dok je londonski Ftse indeks u plusu 0.24 posto, na 8378 bodova.

Najviše je pala cijena dionice reosiguravatelja Munich Re

Za nove smjernice investitori čekaju objavu poslovnih rezultata njemačkog softverskog diva SAP-a, čija dionica ima 15-postotni udio u DAX-u.

U međuvremenu je najviše pala cijena dionice reosiguravatelja Munich Re, za više od 2 posto, nakon što je brokerska tvrtka Jefferies smanjila rejting te dionice na "držati".

Cijena zlata na rekordnim razinama

Zbog napete geopolitičke situacije u svijetu cijena zlata poskupjela je jutros 0.42 posto, na novu rekordnu razinu do 2741.9 dolara za uncu. Raste i cijena srebra, jutros za 1.3 posto, na 34.08 dolara za uncu, što je najviša razina od kraja 2012. godine.

"Trenutno tržišno okruženje, s kamatnim stopama koje se spuštaju i pojačanim geopolitičkim rizicima, scenarij je koji podupire rast cijene zlata s obje strane", tumači Tim Waterer, analitičar pri KCM Tradeu.

Na Tokijskoj burzi Nikkei indeks skliznuo je u ponedjeljak naniže za 0.07 posto, na 38.954 boda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.