"Članovi uprave Zagrebačke burze na večeru troše 240 tisuća kuna i na more idu taksijem"

OPUNOMOĆENIK dioničara Zagrebačke burze Marijan Palić u svome pismu predsjedniku Nadzornog odbora Burze Zoranu Košćaku upozorio je na katastrofalnu rastrošnost članova uprave te je pobrojao neke od najgorih primjera.

U tom pismu Marijan Palić, koji predstavlja 65 posto dioničara burze, navodi kako se članovi uprave voze taksijem od Zagreba do Istre, na jednu večeru potroše 240 tisuća kuna za piće te plaćaju HRT-u naknadu za emitiranje burzovnih cijena, iako "javna" televizija to mora raditi i bez plaćanja, piše Večernji list. Zanimljivo je i da buket cvijeća članove uprave burze stoji čak 24 tisuće kuna.

"Došli su do točke s koje nema povratka"

Ovdje bi posrijedi mogao biti i sukob dviju frakcija, od kojih ona Palićeva zagovara prodaju Zagrebačke burze onoj Varšavskoj ili Bečkoj. U pismu optužuje da mu čelnik burze Robert Motušić uskraćuje neke podatke. Palićevu skupinu uglavnom čine dioničari iz brokerskih kuća koji padom indeksa na burzi posljednjih mjeseci mnogo gube.

“Pitam se odakle vam pravo odlučiti koju ćete mi dokumentaciju staviti na raspolaganje kao predstavniku dioničara, odnosno koju ćete mi uskratiti, te smatram neodgovornim ponašanjem ovako ignorirati ovlasti iz punomoći koju su mi dali dioničari Burze. Iz navedenog proizlazi kako ste očito pomiješali ulogu menadžera s ulogom vlasnika te se bojim da smo došli do točke s koje nema povratka”, napisao je Palić Motušiću, a tvrdi i kako mu je ovaj u prisustvu Košćaka obećao da će mu dati sve podatke, piše Večernji list.

Uprava Zagrebačke burze ne želi komunicirati preko medija

U tom sukobu Palić tvrdi i da je Motušić i prije ignorirao njegove zahtjeve.  Iz Uprave Zagrebačke burze napisali su da je svako komuniciranje dioničara s Nadzornim odborom, upravom i drugim dioničarima neprimjereno te šteti ugledu Burze. Uprava Zagrebačke burze zatražit će i hitno sazivanje sjednice Nadzornog odbora kako bi se riješila ova situacija.

I.Kri.
Foto: ZSE.hr

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.